Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Vezovski ugođaj i u izlozima

  U gradu se sve više osjeća vezovski duh. Osim svakodnevnih priredbi i manifestacija koje se održavaju u sklopu programa ovogodišnjih jubilarnih 50. Đakovačkih vezova, vezovskom ugođaju pridonose i uređeni izlozi u središnjim gradskim ulicama. Dio njih već je postavljen u znaku starih narodnih običaja, a izloženi su predmeti, narodne nošnje i drugi eksponati koji svjedoče o tradiciji i kulturi ovoga kraja. Autori uređenja izloga su članovi kulturno-umjetničkih društava, udruga i drugi pojedinci, a na zanimljiv način svoj doprinos vezovskom ugođaju dali su i članovi Udruge “Neven”.

  I današnji vezovski program u znaku je projekcija Etno-film festivala Srce Slavonije, odnosno 7. Đakovačkih rezova, a u 19 u predvorju Hrvatskog doma je otvorenje izložbe “Šešir moj” Silvije Butković.
  U Vezovskom šatoru u 23 sata počinje glazbeni program, a nastupit će Vox i Elemental.

  Sutra, u subotu, od 9 sati na prostoru ispred katedrale Oldtimer klub Đakovo organizira 11. Međunarodnu izložbu starodobnih vozila i antikviteta.
  Dio vezovskog programa je i sutrašnji koncert “Bach i barok u Hrvatskoj” koji će se održati u dvorani Florentini u 19,30. Nastupit će Saša Nestorović, sopran saksofon i Igor Peteha na klaviru, a na programu su djela Ivana Lukačića i Johanna Sebastiana Bacha.
  Sutra navečer od 21 sat u Vezovskom šatoru nastupa Izvor i Mladen Grdović.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog