Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Hranić: Dan državnosti obilježiti svečanom zvonjavom zvona i “Molitvom za dar ljubavi i oproštenja”

  Đakovačko-osječki nadbiskup mons. Đuro Hranić uputio je poziv svim župama na području Đakovačko-osječke nadbiskupije da Dan državnosti ove godine u svojim zajednicama, prema mogućnostima i stvarnim prilikama, označe posebnim koracima i molitvenim sadržajima, objavio je Nadbiskupijski tiskovni ured.
  Uz posebnu molitvu za domovinu, odnosno za “dar ljubavi i oproštenja”, sutra, u subotu – na Dan državnosti u podne bi se trebale svečanom zvonjavom zvona oglasiti i sve crkve u Đakovačko-osječkoj nadbiskupiji.
  “S velikom smo nadom, radošću i ponosom prije 25 godina sudjelovali u događajima postizanja državne samostalnosti svoje domovine Hrvatske. Bilo je to vrijeme bremenitih događaja, koji su uključivali brojne izazove i žrtve, te kasnije i teška stradanja u razdoblju Domovinskoga rata. Kao zajednica Crkve snažno smo osjećali poziv da u sve te događaje unosimo kršćanska nadahnuća i vrednote. Na to smo pozvani i danas, a to nam je poziv i za budućnost. U tom nas smislu, na osobnom i zajedničkom putu vjere i ljubavi, toliko toga nadahnjuje: toliko svijetlih primjera, toliko vrijednih poticaja. Kao da i danas čujemo riječ sluge Božjega kard. Franje Kuharića: Mir znači slobodu za svakog čovjeka, za svaki narod, da ljudi i narodi u slobodi budu prijatelji, suradnici, jedan drugome pomoć, nikada prijetnja, nikad izvor straha (Homilija u na Veliku Gospu 1991. u Mariji Bistrici). Na tom tragu želimo zahvaljivati i graditi slobodu i mir svoje Domovine u vremenu u kojem danas živimo“, stoji u pozivu nadbiskupa Hranića.

  Foto:NTU

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog