Friend Links

  • Cheap NFL Jerseys
  • China Wholesale Jerseys Online
  • S Mađarima u projektu “Ne bacajte bio-otpad”

    Komunalno poduzeće Univerzal ulazi u projekt prekogranične suradnje s pečuškom komunalnom tvrtkom Biokom pa će zajedno aplicirati za povlačenje sredstava iz EU fondova, najavljeno je na današnjoj konferenciji za novinare.
    Naziv projekta je “Ne bacajte bio-otpad”, a vrijednost 231 tisuća eura, pojasnio je gradonačelnik Zoran Vinković najavivši i projekt kulturne suradnje s Pečuhom.
    Projektom s mađarskim parterima želi se smanjiti količina miješanog komunalnog otpada, rekao je predsjednik Gradskog vijeća Goran Soldo, a taj projekt podrazumijeva distribuciju kompostera građanima te prikupljanje i odvoz bio-razgradivog otpada kroz pilot projekt, nabavku multifunkcionalnog vozila, edukaciju građana, razmjenu iskustava s mađarskim partnerom, praćenje količine prikupljenog otpada te izradu studije isplativosti izgradnje kompostane i alternativnih način zbrinjavanja bio-razradivog otpada. Rekao je također da je 85 posto sredstava bespovratno, a trajanje projekta je 16 mjeseci.
    Irena Udio sredstava tvrtke Univerzal u tom projektu, kako je naglasio direktor Mile Kaselj, iznosi 15 posto, odnosno 300 tisuća kuna, a odgovor se očekuje za mjesec i pol. Isto tako, Kaselj je najavio i projekt prekogranične suradnje s Općinom Irig iz Srbije čija vrijednost je do milijun eura, a odnosi se na nabavu komunalne opreme.
    Voditeljica projekta prekogranične suradnje s Pečuhom je Irena Gluhak Forempoher koja je naglasila da će se na temelju tog projekta procijeniti opravdanost izgradnje kompostane u Đakovu.
    Osim toga, najavljeni su prekogranični projekti i sa Slovenijom i Bosnom i Hercegovinom.

    Komentirajte

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

    Blog