Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Proizvodi hrvatskog seljaka na đakovačkoj tržnici

  Broj vlasnika certifikata “Proizvod hrvatskog seljaka” na Gradskoj tržnici povećao se s prošlogodišnjih 50 na 65, a svečano uručenje održano je danas.
  Tomu je, kako je rečeno, prethodio postupak recertifikacije, odnosno provjere da se uistinu radi o prodaji vlastitih proizvoda.
  Certitifkate je uručio gradonačelnik Zoran Vinković upozorivši na težak položaj domaćih proizvođača zbog uvoza svega i svačega dok istodobno, kako je kazao, mnogi odlaze iz Slavonije koja je nekada bila najbogatija regija.
  Vinkovic Certifikat 16. “Vi ste dokaz da se ovdje u Slavoniji može živjeti, doduše teško, i da je vama potrebna pomoć ne samo Grada i Županije, nego i pomoć Vlade i nadležnog ministarstva kako bi spriječilo uvoz prehrambenih proizvoda kako bi naši slavonski proizvodi našli svoje mjesto diljem Hrvatske”, poručio je vlasnicima certifikata gradonačelnik Vinković.
  Uručenje certifikata “Proizvod hrvatskog seljaka”, uz ostale mjere, poput besplatnog prvog sata parkiranja, dio je projekta revitalizacije Gradske tržnice, kazao je predsjednik Gradskog vijeća Goran Soldo istaknuvši da je krajnji cilj omogućiti obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima da što lakše plasiraju svoje domaće proizvode.
  Hrvatska poljoprivredna komora, kako je kazao njezin predsjednik Matija Brlošić, podržava ovakve projekte i pomoći će da se domaći proizvodi nađu i na policama trgovačkih lanaca.
  Projekt “Proizvod hrvatskog seljaka” provodi se već deset godina u 17 gradova, certifikatom je obuhvaćeno više od 600 obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava, istaknuo je Miljenko Ernoić, tajnik Udruge hrvatskih tržnica.
  piljarica Julka Svečanosti su bili nazočni i predstavnici Savjetodavne službe i Osječko-baranjske županije, a okončana je uručenjem posebnog priznanja, odnosno besplatnog trajnog korištenja tržnog mjesta najdugovječnijoj đakovačkoj piljarici Julki Kobić.
  Ona je piljarica još od vremena kada je tržnica bila ispred katedrale, a namjerava, kako kaže, prodavati na tržnici dok god bude mogla, a sada su joj 84 godine.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog