Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Petrač: “Hrvatska književna kritika se ne predaje”

  Prigodnim riječima Božidara Petrača, predsjednika Društva hrvatskih književnika i Vlade Filića, predsjednika Matice hrvatske Ogranak Đakovo sinoć su u Hrvatskom domu i službeno otvoreni 19. Đakovački susreti hrvatskih književnih kritičara koji se održavaju u sklopu programa ovogodišnjih 50. Đakovačkih vezova.
  Iako je književne kritike sve manje u medijima, ona je i dalje prisutna, konstatirao je predsjednik Društva hrvatskih književnika Božidar Petrač.
  Petrač - 2 “No, ipak moram reći da se hrvataka književna kritika ne predaje, a to dokazuju i one osobnosti koje iz godine u godinu dobivaju Nagradu Julije Benešić kao priznanje za svoje poslanje, za svoj rad. Dakle, i ove godine će netko biti ovjenčan tom nagradom i ove godine ćemo u toj osobnosti prepoznati čovjeka koji je pratio suvremenu hrvatsku književnost, o njoj prosuđivao, nju je vrjednovao i po njoj znamo da su neke stvari u toj suvremenoj našoj hrvatskoj književnosti vrijedne, neke su vrijednije, a neke manje vrijedne”, poručio je Petrač izrazivši nadu da će Matica hrvatska i DHK nastaviti i dalje njegovati ne samo ovu književnu priredbu u Đakovu, nego i druge diljem Hrvatske.
  Na važnost književne kritike ukazao je i književni tajnik Matice hrvatske i glavni urednik Vijenca Luka Šeput, a u nastavku sinoćnjeg programa predstavljena je knjiga “Zlonjiva” Josipa Palade te časopisi Društva hrvatskih književnika.
  Ovogodišnji 19. Đakovački susreti hrvatskih književnih kritičara nastavljaju se danas u 10 sati u Maloj vijećnici predstavljanjem zbornika prošlogodišnjih susreta te okruglim stolom o književnoj kritici danas, a već tradicionalno završetak je u znaku proglašenja laureata Nagrade i Povelje uspješnosti Julija Benešića.

  Foto: Ž. Vurm

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog