Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • HNS: Nestratešku državnu imovinu prepustiti lokalnoj samoupravi

  “HNS predlaže da se dio državne imovine, koja nije od strateške važnosti, prepusti ili pokloni jedinicama lokalne samouprave, uz točnu i jasnu zakonsku regulativu, kako bi svi potencijali što prije došli u upotrebu. Stoga je HNS još jednom u saborsku proceduru uputio izmjenu Zakona o upravljanju državnom imovinom“, poručio je u Osijeku predsjednik đakovačkog HNS-a i bivši saborski zastupnik Ivica Mandić.
  Uz ocjenu da Državni ured za upravljanje državnom imovinom nije ostvario očekivane rezultate zbog nedovoljne stručne osposobljenosti i ekipiranosti u HNS-u smatraju da “državnu imovinu čim prije treba staviti u funkciju i ta imovina treba biti generator razvoja, kako Republike Hrvatske, tako i jedinica lokalne samouprave”.
  HNS predlaže i mogućnost prodaje onog dijela imovine koji nije moguće staviti u funkciju, a ta sredstva bi se uključila u kapitalna ulaganja i u kapitalnu izgradnju, dok bi 40% prihoda bilo upućeno u Fond za izravnanje, za one jedinice lokalne samouprave koje nemaju državnu imovinu na svom području“, istaknuo je Mandić konstatirajući da bi to bio najbolji početak prave decentralizacije.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  Blog