Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Grad dobio “Spomenik životu”

  Uoči Dana Grada u parku kod autobusnog kolodvora postavljena je skulptura “Spomenik životu” koja predstavlja pet elemenata: zemlju, zrak, vatru, vodu i glazbu. Autori skulpture su talijanski umjetnici, otac i sin Gautiero i Simone Mocenni; otac kipar, a sin pjesnik i glazbenik.
  Oni su prije dvije godine izlagali u Spomen-muzeju biskupa Storssmayera i tada su obećali da će Đakovu, odričući se honorara, pokloniti jednu svoju skulpturu.
  “Moja je tema 4 elementa, a tema moga sina Simonea je muzika koju na spomeniku predstavljaju klasovi. Skulptura je visoka 4,20 metara, težina je između 10 i 12 tona, a izgrađena je od bijelog istarskog kamena od kojega je izgrađena cijela Venecija”, pojašnjava autor spomenika podsjećajući na još jednu zanimljivu koincidenciju, odnosno na činjenicu da su dva talijanska slikara iz Rima, također otac i sin, radili freske u đakovačkoj katedrali.
  Spomenik zivotu “Spomenik životu” postavljen je između autobusnog kolodvora i tržnice zbog velike frekvencije prolaznika, ističe zamjenik gradonačelnika Mirko Ćurić.
  “Razmišljalo se o mogućim lokacijama i idejama da se ožive i neki drugi prostori u gradu i da se daju novi sadržaji izvan užeg centra grada, a to je upravo taj prostor na kojemu je velika frekvencija, dosta ljudi prolazi, tu je i kolodvor i tržnica i čini se jedno prikladno mjesto za takvu skulpturu”, zaključuje dogradonačelnik Mirko Ćurić.
  Zbog kiše nije bilo moguće obaviti radove uređenja okoliša do Dana Grada pa će se svečanost otkrivanja spomenika održati naknadno.
  Doznajemo da je za spomenik utrošeno oko 30.000 kuna, bez troškova uređenja okoliša.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog