Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • “Žene ne sudjeluju dovoljno u odlučivanju”

  “Žene često nemaju jednaka prava i mogućnosti kao muškarci i stoga je nužno da se aktivnim djelovanjem spolnoj diskriminaciji suprostavi čitavo društvo”, ističe se u poruci gradonačelnika Zorana Vinkovića povodom Međunarodnog dana žena.
  “Borba protiv nasilja koje uništava ženske živote, diskriminacije na poslu koja krši njihova ekonomska prava, seksizma uperenog protiv njihova dostojanstva – oslikava vizionarsku energiju ženskog pokreta koji teži uspostavi dostojanstvenijeg svijeta i za žene i za muškarce”, navodi se u čestitki gradonačelnika Vinkovića.

  ” Iako čine znatan postotak stanovništva Grada Đakova, žene nisu dovoljno zastupljene primjerice u Gradskom vijeću, niti u raznim drugim odborima i vijećima Grada Đakova. Na taj način žene ne sudjeluju dovoljno u odlučivanju i vođenju politike grada u kojemu žive”, ističe se, između ostaloga, u poruci Ženske inicijative HNS-a povodom Međunarodnog dana žena.
  Članice Ženske inicijative HNS – a danas će na gradskom Korzu sugrađankama dijeliti letke i prigodne poklone.

  “Ovogodišnji Međunarodni dan žena posvećen je ostvarivanju pariteta u društvenom životu. Nažalost, u našem društvu žene još uvijek nailaze na brojne prepreke na putu uključivanja u društveni život i sudjelovanja u odlučivanju”, ističe se u priopćenju Gradskog odbora SDP-a.

  “Danas imamo pravo glasa, ali ima nas malo na mjestima odlučivanja, uvjeti rada su bolji, ali smo manje plaćene od svojih muških kolega, nažalost žene čine i najveći broj nezaposlenih. Dan žena je podsjetnik da povijesnu borbu i dizanje glasa žena u ostvarivanju svojih prava toga dana ne treba ograničiti tim datumom, već je potrebno svaki dan doživjeti kao mogućnost za realizacijom žena u vidu  jednakih i ravnopravnih prava”, poručuje Željka Begić Šimundić, predsjednica Gradskog odbora za ravnopravnost spolova.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog