Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Gradske potpore za zapošljavanje nezaposlenih od 1.500 do 10.000 kn

  Svaki poduzetnik s područja grada koji od 4. travnja zaposli neku od 2446 nezaposlenih osoba može ostvariti poticaj u rasponu od 1.500 do 10.000 kuna. Suština je to mjere u sklopu projekta “Grad prijatelj poduzetnika”, kojemu je cilj dodatno smanjiti broj nezaposlenih, iako, kako je to pojasnio gradonačelnik Zoran Vinković, Đakovo ima najnižu stopu nezaposlenosti u županiji.
  Uz jedan od najnižih komunalnih doprinosa i komunalne naknade, najnižu stopu poreza na tvrtku, jedna od mjera za poticanje zapošljavanja je i financijsko pomaganje malih i srednjih poduzeća i obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava sa sjedištem u Đakovu, rekao je gradonačelnik.
  “To je dodatna mjera kojom želimo pomoći nezaposlenim osobama, ali i poduzetnicima tako da će se dodatno sufinancirati s 1.500 kuna zapošljavanje osobe koja je do godinu dana na Zavodu za zapošljavanje, za zapošljavanje osobe koja je bez posla od 12 do 24 mjeseca potpora je 2.500 kuna, od 24 do 36 mjeseci taj iznos je 4.000 kn, od 36 do 48 mjeseci iznos je 6.000 kuna, od 48 do 60 mjeseci 8.000 kn, a za zapošljavanje osobe koja je više od 60 mjeseci na Zavodu za zapošljavanje iznos je 10.000 kuna”, obrazložio je gradonačelnik uz napomenu da je jedan od najvažnijih uvjeta za korištenje te mjere da poduzetnik nema duga prema Gradu te da zaposli nezaposlenu osobu na najmanje 12 mjeseci. Uz sve to, gradonačelnik je ponovio i zahtjev hrvatskoj Vladi za fiskalnom decentralizacijom koja bi, kako je kazao, omogućila jedinicama lokalne samouprave dodatna sredstva za poticanje gospodarstva. To bi posebno bilo značajano za nerazvijeni dio Hrvatske, naglasio je gradonačelnik.
  Ove direktne mjere poticanja gospodarstva, odnosno zapošljavanja moguće je realizirati nakon što je konsolidiran gradski proračun, podmireni svi dugovi iz ranijih godina te prvi put ostvaren suficit, naglasio je predsjednik Gradskog vijeća Goran Soldo.
  “Grad je smanjio svoje rashode, podmiren je zatečeni minus od 11,5 milijuna kuna, a s druge strane ostvareno je rekordno izvršenje proračuna od 50 milijuna kuna i ostvaren je suficit koji se može usmjeriti u gospodarstvo”, rekao je Soldo.
  Za poticanje zapošljavanja u gradskom je proračunu predviđeno između 300 i 800 tisuća kuna, a ova mjera, kojom se želi prije svega potaknuti zapošljavanje onih koji su najduže bez posla, ne isključuje druge potpore iz drugih izvora, zaključio je Soldo.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog