Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Velečasni Ivan Matijević – “strogi, slijepi ispovjednik”

  Među svećenicima koji ove godine obilježavaju zlatni jubilej, odnosno 50 godina svećeničke službe je i velečasni Ivan Matijević.
  “Prošlo je sve tako brzo da se to ne može reći, ne samo 50 godina, nego i od 1954. godine kada sam došao u Bogosloviju pa godine i vojske i bolnice dvije i pol godine, i svećeničkog ređenja četiri godine kasnije – poslije moje redovne generacije 1962. , ređen sam 1966., i ovo je 50 godina kako sam svećenik i sad sam ovdje već 41. godinu, a bio sam kapelan u mojoj Županji skoro 9 godina”, sublimira svoj svećenički život velečasni Matijević.
  Najveći dio svoje svećeničke službe monsinjor Matijević proveo je ispovijedajući, a među vjernicima je poznat kao “strogi slijepi ispovjednik”.
  “Strogi ispovjednik – to je u narodu jer nitko mene nije uvrijedio koji je došao na ispovijed nego Boga, a ja sam posrednik između Boga i onoga tko je došao na ispovijed. Ja sam u svojoj službi savjestan i volim pitati svakoga jeste li savjesni u svojoj službi… ne zašto ste strogi. Strogost … ja ne znam što je to, ali eto, ljudi imaju svoje shvaćanje pa misle tako je…. Nije to lako sebe preko grešnika, a to je svaki ispovjednik, optužiti Bogu….”, kaže velečasni Matijević.
  Opširniji razgovor s velečasnim Matijevićem objavljujemo poslije 15 sati.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog