Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Papa Franjo primio hrvatske biskupe

  papa Franjo i nadbiskup Đuro U četvrtak, 3. ožujka 2016., papa Franjo primio je u posebnu audijenciju članove Stalnoga vijeća HBK: kardinala Josipa Bozanića, zagrebačkoga nadbiskupa, mons. Želimira Puljića, zadarskoga nadbiskupa i predsjednika HBK, mons. Đuru Hranića, đakovačko-osječkoga nadbiskupa, i mons. Dražena Kutlešu, porečko-pulskoga biskupa, izvijestio je Nadbiskupijski tiskovni ured.
  Članovi Stalnoga vijeća izvijestili su Svetog Oca o stanju Crkve u Hrvatskoj, a na susretu s Papom govorilo se između ostaloga i o radnom tijelu koje je inicirao Sveti Otac, a koje ima zadatak zajednički razmotriti ulogu blaženoga kardinala Alojzija Stepinca prije, za vrijeme i poslije Drugoga svjetskog rata.
  U radu mješovitoga tijela, pod pokroviteljstvom Svete Stolice, predstavnici su Katoličke Crkve i Srpske Pravoslavne Crkve. S hrvatske strane članovi mješovitoga tijela su: kardinal Josip Bozanić, zagrebački nadbiskup, mons. Antun Škvorčević, požeški biskup, mons. Ratko Perić, mostarsko-duvanjski biskup, prof. dr. . Jure Krišto i prof. dr. Mario Jareb.
  Članovi Stalnoga vijeća imali su odvojene radne susrete s državnim tajnikom kardinalom Pietrom Parolinom i s predsjednikom Papinskoga vijeća za promicanje jedinstva kršćana kardinalom Kurtom Kochom.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  Blog