Friend Links

  • Cheap NFL Jerseys
  • China Wholesale Jerseys Online
  • Gabrić o posjeti kraljice Elizabete: “Bio je to za nas veliki događaj”

    korabi, gabric, peric Izravno Članovi britanske kraljevske obitelji princ Charles i njegova supruga vojvotkinja od Cornwalla Camilla sutra će, u sklopu posjete Hrvatskoj, boraviti u Osječko-baranjskoj županiji.
    Programom je predviđen i kratki posjet vojvotkinje Camille Državnoj ergeli lipicanaca u Đakovu, odnosno Ivandvoru i obilazak pastuharne.
    Posjet vojvotkinje od Cornwalla Ergeli trajat će od 14,40 do 15,50, doznajemo od ravnatelja Nidala Korabija.
    “Program boravka počinje na Ivandvoru, a nakon obilaska štale i pregleda kobila i pastuha krećemo put pastuharne gdje se očekuje onaj glavni dio protokola i obilazak štala. Krećemo ispred jahaonice gdje će biti duži dio protokola koji će biti dostupan i široj javnosti, a bit će tu i ljelje, KUD Tena, odnosno sve ono što Đakovo ima i što je tradicija u Slavoniji. Nakon toga ulazimo u jahaonicu uz sve one fotografije i druge predmete iz arhive koji podsjećaju na posjet kraljice Elizabete II od prije 44 godine. U jahaonici će biti svečani program s konjima Državne ergele lipicanaca”, ističe ravnatelj Korabi.
    cetveropreg 1972. Pripremljeni su i pokloni za vojvotkinju Camillu koji su također u duhu tradicije, kaže Korabi. Grad će joj pokloniti sablju i kapu gorjanskih ljelja, a Državna ergela skulpturu bijelog konja kipara Hrvoja Dumančića.
    Posjet vojvotkinje Camille Državnoj ergeli Đakovo događa se 44 godine nakon povijesnog posjeta kraljice Elizabete II Đakovu kojega se u današnjoj emisiji “Izravno” prisjetio Josip Gabrić, tadašnji predsjednik Skupštine općine Đakovo.
    docek kraljice Elizabete II “Bilo je lijepo, mi smo se iznenadili kada smo čuli da će nas kraljica posjetiti i nama je bila velika čast što je izrazila želju vidjeti Državnu ergelu i lipicance. Bio je to važan događaj za Đakovo, odnosno tadašnju Općinu Đakovo za koju se prije nije ni čulo jer smo bili nerazvijeno područje. Malo smo i republičkih sredstava dobili u ono vrijeme za razne događaje… Bio je to za nas veliki događaj”, priznaje Gabrić.
    Dolaska kraljice Elizabete prisjetio se i fotograf Marko Perić ističući da je taj događaj pamti po princezi Ani, te da je to jedan od važnijih događanja koje je pratio.., dolazak pape Ivana Pavla II, Domovinski rat, proglašenje Nadbiskupije……. .
    Posjet vojvotkinje od Carnwalla bez sumnje je događaj koji treba iskoristiti na najbolji mogući način jer to donosi veliku medijsku pozornost, a slika iz Đakova obići će svijet, ističe i ravnatelj Ergele Nidal Korabi.

    Foto: Đakovački list

    Komentirajte

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

    Blog