Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Svaki treći brak se raspada

  Unazad nekoliko godina zamjetan je trend povećanja broja razvoda brakova, a prema najnovijim podacima Hrvatska se približila europskom prosjeku o svakom trećem propalom braku.
  Taj trend prisutan je i u Đakovštini, doznajemo od Mirte Klepo, psihologinje u đakovačkom Centru za socijalnu skrb koja ističe da je tijekom 2015. godine bilo 57 takvih postupaka, s tim da nisu još svi okončani.
  “Najčešći razlozi su poteškoće zbog narušenih međusobnih odnosa uzrokovanih nerazumijevanjem, neadekvatnom komunikacijom, prisutnošću nekih oblika ovisnosti, prisutnošću nasilja, ekonomskim pitanjima, nezaposlenošću, nedostatkom prihoda za uzdržavanje obitelji”, pojašnjava psihologinja Klepo ističući da se najviše razvode mlađi parovi.
  Nezaobilazna institucija prije razvoda braka je Centar za socijalnu skrb koji provodi obvezno savjetovanje prije svega na postizanju plana o zajedničkoj roditeljskoj skrbi za maloljetnu djecu.
  Unazad nekoliko godina i u Hrvatskoj se različitim aktivnostima početkom veljače, odnosno od 7. do 14., obilježava Međunarodni tjedan braka.

  Foto: Ilustracija

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog