Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Dan sigurnijeg interneta

  Danas je u stotinjak osnovnih i srednjih škola, u organizaciji Centra za nestalu i zlostavljanu djecu i uz potporu Europske komisije, obilježen Dan sigurnijeg interneta.
  Mladi su na radionicama imali priliku na temelju primjera naučiti kako se kvalitetno služiti, ali i zaštititi na društvenim mrežama. Osim naputaka o tome koje i koliko privatnih podataka otkriti na svom profilu, mogli su saznati kako se riješiti neželjenog sadržaja i sumnjivih pratitelja. Jedna od vrlo važnih informacija koju su dobili jest kako prijaviti zlostavljanje na društvenim mrežama i gdje potražiti dalju pomoć.
  Ovogodišnja kampanja Dana sigurnijeg interneta odvija se pod motom – Daj svoj doprinos danas za bolji internet sutra s ciljem da svatko od prepozna svoju ulogu u zaštiti djece na internetu.
  Prema rezultatima nacionalnog istraživanja o korištenju informacijsko-komunikacijskih tehnologija djece i mladih u Republici Hrvatskoj, čak 30% djece u dobi od 9 do 11 godina koristi Facebook, iako ga ne bi smjeli koristiti prije 13. godine. 5% hrvatskih učenika se dopisuje s prijateljima od 3 do 5 sati dnevno, njih 19% od 1 do 3 sata, a 47% manje od sat vremena dnevno. 30% učenika navodi kako na internetu provodi od 1 do 3 sata dnevno igrajući igrice, a 52% ih navodi da igrice igra manje od sat vremena dnevno. Učenici navode kako traže podatke potrebne za svladavanje školskog gradiva ili za pisanje zadaća i seminara – 44% ih provodi manje od sat vremena dnevno, a 12% od 1 do 3 sata.
  Svake godine, na drugi dan drugog tjedna drugog mjeseca, udruženje Insafe/INHOPE uz potporu Europske Komisije organizira Dan sigurnijeg interneta kojemu je cilj promicanje sigurnije i odgovornije upotrebe online tehnologije i mobilnih uređaja, posebice među djecom i mladima. Dan sigurnijeg interneta podupiru osnovne i srednje škole iz 32 europske zemlje.
  Centar za nestalu i zlostavljanu djecu neprofitna je organizacija osnovana 2006. godine u Osijeku po uzoru na slične  organizacije u svijetu. Motiv za osnivanjem Centra osnivači su pronašli u realnom stanju nedovoljne zaštite djece od seksualnog zlostavljanja i distribuciji tog materijala putem interneta, ali i drugih oblika zanemarivanja i zlostavljanja kao i fenomena nestale djece.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog