Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Preost: “Za potpunu iskoristivost – jahaoanici nedostaje prostor za zagrijavanje”

  Predstavnici Hrvatskog konjičkog saveza na čelu s predsjednikom Ognjenom Preostom, u sklopu trodnevnog obilaska konjičkih klubova u Osječko-baranjskoj i Brodsko-posavskoj županiji, posjetili su i đakovačku Državnu ergelu lipicanaca.
  “Ergela Đakovo sa svojim potencijalom čini najjaču snagu na prostoru Slavonije kao središnje regije za razvoj konjičkog sporta. Impresivna infrastruktura s jahaonom, koja je najbolja u Hrvatskoj i s popratnim sadržajima koji se daju na korištenje Hrvatskom konjičkom savezu za organizaciju manifestacija i trening kampova i svih ostalih djelovanja u okviru HKS-a”, izjavio je nakon obilaska Preost istaknuvši dobru suradnju HKS-a i Ergele Đakovo.
  “Sadržaji Državne ergele su na 85 posto operativne iskoristivosti i treba još popuniti tih 15 posto da bi centar kao takav bio referentan za jači angažman i na međunarodnom planu, organizaciji međunarodnih natjecanja, zaprežnih konjičkih natjecanja, preponskom, dresurnom…. , što znači da nedostaje još jedan pomoćni prostor uz jahaonicu za zagrijavanje, posebno u zimskim uvjetima, te mala dorada vanjskog terena i vjerujem da će u narednom razdoblju centar biti iskoristiviji ne samo u sportskom, nego i u turističko-sportskom smislu jer Đakovo kao takvo, s tradicijom same Ergele i uzgoja konja, apsolutno to zavrjeđuje i s kapacitetom ljudstva na čelu s ravnateljem i potentno je da to i napravi”, uvjeren je Preost.
  Ravnatelj Državne ergele Nidal Korabi priznaje da imaju planove za daljnji razvoj, ali je svjestan da to zahtijeva i dodatna financijska sredstava.
  “Drago mi je da imamo podršku Hrvatskog konjičkog saveza, osobito u posljednjih godinu, dvije, jer su prepoznali da Ergela ima barem početnu infrastrukturu za nekakva jača natjecanja. Daju nam podršku i jednostavno rezultati se već sada vide. Postali smo jedni od vodećih organizatora konjičkih natjecanja i naravno da iz godine u godinu planiramo sve više tako da vjerujem da ćemo kroz izvjesno vrijeme Ergelu pozicionirati u prepoznatljiv dio natjecanja europskog područja”, najavljuje ravnatelj Korabi.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog