Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Međubiskupijski sud izrekao 29 presuda u parnicama o ništavnosti ženidbe

  U subotu je u Nadbiskupskom domu otvorena sudska godina Međubiskupijskog suda prvog stupnja u Đakovu, a uz sudskog vikara mons. dr. Nikolu Škalabrina, suce, branitelje ženidbenih veza, bilježnike i djelatnike Suda iz Đakova i podružnice u Požegi, otvorenju su bili nazočni i svi biskupi Metropolije: nadbiskup Đuro Hranić, nadbiskup u miru Marin Srakić, požeški biskup Antun Škvorčević, te srijemski biskup Đuro Gašparović, objavio je Nadbiskupijski tiskovni ured.
  Rečeno je kako je Sud u 2015. ušao s 39 parnica o ništavosti ženidbe, odnosno da je tijekom prošle godine Sud izrekao 29 presuda u parnicama o ništavosti ženidbe: 28 s područja Đakovačko-osječke nadbiskupije i jedna s područja Požeške biskupije, od kojih je 13 bilo pozitivnih, odnosno s utvrđenom ništavosti ženidbe.
  U 2016. Sud je ušao s 10 neriješenih parnica, a tijekom prošle godine zaprimljene su 44 tužbe za pokretanje parnica o ništavosti ženidbe; 28 s područja Đakovačko-osječke nadbiskupije te 16 s područja Požeške biskupije.
  Istaknuta je i važnost razgovora sa strankama prije podnošenja tužbe, a predloženo je i osnivanje Ureda za davanje savjeta o mogućnosti i načinu postupanja za pokretanje parnice o ništavosti ženidbe i drugih ženidbenih postupaka, za koji bi trebalo uposliti crkvenog odvjetnika.

  Foto:NTU

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog