Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Delegacija Općine Punitovci boravila u Novoj Bistrici

  Načelnica Općine Punitovci Jasna Matković, donačelnik Pavao Kvasnovski, predsjednik Vijeća Zdenko Perić sa vijećnicima i suradnicima proteklog su vikenda boravili u radnom posjetu Općini Nova Bistrica na sjeveru Slovačke, općini i području iz kojega su 1881. na poziv biskupa Strossmayera u današnji Josipovac stigli prvi Slovaci.
  Cilj posjete je razmatranje nacrta Sporazuma o suradnji Općine Punitovci i Općine Nova Bistrica kao i nacrta Povelje o prijateljstvu i suradnji dvaju općina u području kulture, gospodarstva, turizmu, sportu, suradnji između škola, djece i mladeži, udruga građana, suradnji u izradi zajedničkih projekata…
  Dosadašnja suradnja se odvijala na suradnji dvaju sela Josipovca i Nove Bistrice u okviru djelovanja Matice slovačke, DVD-a i nogometnih klubova. Želja je proširiti i produbiti suradnju posebno zato što u Općini Punitovci živi i hrvatsko stanovništvo uz Slovake Josipovca i Jurjevca.
  Goste su dočekali načelnik Nove Bistrice Jozef Balačin s vijećnicima i suradnicima. Pri posjetu Delegacija je posjetila i muzej narodnog junaka Janošika u Tjerkovi, skijalište Vratnu i umjetno jezero.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog