Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Veliko zanimanje za Noć muzeja

  iluzionist u Noci muzeja I oba đakovačka muzeja, Muzej Đakovštine i Spomen-muzej biskupa Josipa Jurja Strossmayera, priključila su se ovogodišnjoj 11. Noći muzeja, a da ta kulturna manifestacija i dalje privlači Đakovčane govori i podatak o dvjestotinjak posjetitelja u Spomen muzeju i nešto više od tog broja u Muzeju Đakovštine već u prvim satima večeri. I mladi i stari, roditelji s djecom, oni koji redovito dolaze u muzeje, ali i oni koji su prvi put došli – sve je privukla Noć muzeja.
  I dok Muzej Đakovštine već deset godina sudjeluje svojim programom u toj kulturnoj manifestaciji, Strossmayerov Spomen muzej ove se godine prvi put uključio, a program koji je pripremljen u potpunosti je bio posvećen Strossmayeru, što je i tema ovogodišnje Noći muzeja. Osim predstavljanja projekta i radionica «Voltolinijevim stopama» o dekorateru đakovačke katedrale Josipu Voltoliniju, koji je realizirala Srednja strukovna škola Antuna Horvata, pripremljena je i prezentacija pod nazivom «Sve za vjeru i domovinu», a izložena su i nedavno tiskana četiri toma korizmenih i prigodnih okružnica biskupa Strossmayera pod istim nazivom koje je pripremio nadbiskup u miru Marin Srakić.
  Živo je bilo i u Muzeju Đakovštine gdje su prvi sati ovogodišnje Noći muzeja bili u znaku radionica za djecu i njihova druženja s mađioničarom. Pripremljena je i izložba povodom Strossmayerovih jubileja, zatim skupna izložba slika Ane Beljan, Hrvoja Duvnjaka, Dajane Karas, Kristine Marić i Mirne Petrović, a predstavljen je i muzejski suvenir koji je osmislila Ljilja Balekić.
  Kao i ranijih godina, završetak Noći muzeja u znaku je glazbe, a ove godine za to se pobrinuo Easy money band.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog