Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Princ Charles u ožujku i u Đakovu?!

  Iako se o tome s oprezom govori, postoji mogućnost da članovi britanske kraljevske obitelji, odnosno prijestolonasljednik princ Charles i vojvotkinja Camilla, u sklopu posjete Hrvatskoj, u ožujku stignu i do Đakova. Naime, još prije dva tjedna Veleposlanstvo V. Britanije u Hrvatskoj objavilo je da će princ Charles u pratnji supruge u ožujku posjetiti Hrvatsku u sklopu regionalne turneje kojom je predviđen posjet Kosovu, Crnoj Gori i Srbiji.
  Bio bi to izniman događaj za Ergelu, ali i Đakovo koje se rado prisjeća posjete od prije 44 godine (1972.g.) kada je britanska kraljica Elizabeta II. posjetila Ergelu i Đakovo. O tome se događaju Đakovčani i danas vole pohvaliti pred gostima.
  Priče o mogućem dolasku članova britanske kraljevske obitelji u Đakovo pobudio je i nedavni posjet delegacije britanskog veleposlanstva Državnoj ergeli, što nam je potvrdio i ravnatelj Nidal Korabi.
  Ravnatelj Korabi potvrdio je posjet članova britanskog veleposlanstva, ali vrlo je oprezan kada je riječ o mogućem dolasku prijestolonasljednika u Đakovo. Priznaje, međutim, da bi to za Ergelu bio izuzetan događaj i, kako kaže, iskreno mu se nada.
  «Da, jučer, odnosno u četvrtak, posjetio nas je tim iz Veleposlanstva Velike Britanije kako bi se uvjerili u stanje i mogućnosti Ergele za prijem članova kraljevske obitelji. Prezentirali smo im ukupno djelovanje i dosadašnju tradiciju Ergele, a posebno smo istaknuli podatak koji nam je vrlo važan, a koji govori o posjeti kraljice Elizabete II. Ergeli 1972. godine, o čemu svjedoči i bogata građa koju smo također prezentirali gostima iz veleposlanstva. Bilo bi nam izuzetno drago kada bi se posjet i realizirao, tim prije što smo unazad dvije godine čak i sami pokušali inicirati nešto slično preko različitih kanala. Moj dojam je da smo se predstavili u pravom svjetlu, no teško je u ovome trenutku reći hoće li se Đakovo, odnosno Državna ergela naći u planu posjete članova kraljevske obitelji Hrvatskoj», izjavio je za naš radio ravnatelj Korabi ističući da su članovi delegacije britanskog Veleposlanstva posjetili i Ivandvor. O mogućem posjetu članova kraljevske obitelji Đakovu trebalo bi se znati više za desetak dana.

  Foto: Državna ergela Đakovo

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog