Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Tim za psihološku pomoć u Josipovcu

  Uoči nastavka školske godine, a zbog nedavne tragične smrti dvojice učenika iz Josipovca Punitovačkog, u tamošnju Osnovnu školu Josipa Kozarca stigao je Tim za psihološku pomoć Ministarstva obrazovanja.
  Osim s učiteljima i nastavnicima, tim će raditi i s djecom.
  Protokolom o pokretanju psiholoških kriznih intervencija u sustavu odgoja i obrazovanja utvrđuje se da psihološka krizna intervencija predstavlja psihološku prvu pomoć te da joj je cilj stabilizirati kognitivne i emocionalne procese kod ljudi koji su bili izravno ili neizravno izloženi kriznom događaju. Posebno se ističe da psihološka krizna intervencija nije psihoterapija, već preventivni postupak u cilju sprječavanja dugoročnih posljedica kriznog događaja.
  Ministarstvo znanosti obrazovanja i sporta imenovalo je članove Tima za psihološke krizne intervencije u sustavu odgoja i obrazovanja koji pokriva potrebe u predškolskim ustanovama, osnovnim i srednjim školama, učeničkim domovima i visokoškolskim ustanovama.
  Posebno obučeni stručnjaci za pružanje psihološke pomoći takve vrste završili su obuku koju provodi Društvo za psihološku pomoć u suradnji s mjerodavnim ministarstvima.
  Koliko je situacija ozbiljna, govori i podatak da su timovi do kraja 2013./2014. školske godine intervenirali više od 230 puta nakon kriznih događaja u različitim sustavima.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog