Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Bušari preuzimaju vlast u Đakovu: U bušarskoj povorci 3.000 sudionika

  Oko tri tisuće maskiranih sudionika i pedesetak skupina sudjelovat će u velikoj povorci 22. Đakovačkih bušara koja će u nedjelju u 15 sati proći ulicama grada, najavio je na konferenciji za novinare gradonačelnik Zoran Vinković. Njegovom današnjom ostavkom vlast u đakovačkoj Bušarskoj republici preuzimaju bušari.
  Ulicama grada u nedjelju će proći veliki broj maski, kako onih suvremenih, tako i tradicijskih, a sudjelovanje “Mohačkih buša” manifestaciji daje međunarodni karakter, pojasno je Tomislav Vuković, predsjednik SAKUD-a i član Organizacijskog odbora. U povorci će biti i skupine iz hrvatskih karnevalskih gradova s kojima Đakovo surađuje.
  mile1 Program ovogodišnjih 22. Đakovačkih bušara počinje u subotu u 9 sati Gastro festom na kojem će biti predstavljena mrsna i nemrsna jela u vrijeme korizme, a, kako ističe Marija Burek, direktorica Turističke zajednice, već dosad su prijavljena 33 izlagača. I ove godine udruga kulinara organizira ocjenjivanje kobasice.
  Dio subotnjeg programa je i pokladno jahanje u Piškorevcima, a u nedjeljnoj bušarskoj povorci bit će i 60-tak konjanika iz konjogosjkih udruga s područja grada, ali i susjednih županija, najavljuje Tomislav Đambić. Na čelu bušarske povorke bit će šest konjanika i dvopreg Državne ergele lipicanaca u kojem će biti bušarski čavo.

  Foto: M.M.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  Blog