Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • “Stvarno su jadni uvjeti u nekim privatnim staračkim domovima”, upozorava nadbiskup Đuro Hranić

  Đakovačko-osječki nadbiskup Đuro Hranić posjetio je danas Centar Amadea u sklopu kojeg djeluje Dnevni boravak za starije koji je, kako je u izjavi za naš radio ocijenio nadbiskup, primjer dobre skrbi o starijima. “Ovo je idealno, oni su ipak, u svojoj kući, a budući da ne mogu biti sami preko dana, dolaze ovdje i provode ugodno vrijeme i, kako se vidi, svi odreda su zadovoljni”, kazao je nadbiskup Hranić.
  S tim u vezi nadbiskup Hranić upozorio je na loše uvjete koji vladaju u nekim privatnim staračkim domovima.
  “Državni, odnosno društveni starački domovi, o kojima vodi brigu županija ili neka državna ustanova, načelno govoreći, koji put su za dva, tri koplja ispred privatnih staračkih domova. Ja sama se koji puta u posjeti privatnim staračkim domovima čudio i pitao, pa gdje su te službe da vide gdje se to ljude drži i u kakvim uvjetima, gdje nemaju mogućnost ni koraka izaći iz svoje sobe, gdje ima puno stepenica, a oni jedva da su pokretni s onim svojim guralicama Mislim da bismo tu u takvim stvarima trebali više voditi računa gdje to stavljamo ljude i da ne budu osobe na kojima netko ostvaruje nekakav svoj profit i zaradu. Stvarno su jadni uvjeti u kojima ti ljudi žive”, upozorio je nadbiskup Hranić potičući nadležne službe da “gledaju što se događa u privatnim staračkim domovima”.
  Nadbiskup smatra da je u našem društvu još uvijek sačuvan “zdrav odnos prema starima”, osobito u seoskim sredinama. Podsjetio na neke projekte, poput pomoći u kući, koji su, nažalost, zaustavljeni, a koji su se pokazali kao najbolji za takve osobe koje žele biti u svojoj kući, a i isplativiji su za društvo u odnosu na izgradnju staračkih domova.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog