Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Batelja:”Nadbiskup Stepinac u svakom vremenu, sustavu i prigodi bio je prijatelj bližnjega”

  Na Katoličkom bogoslovnom fakultetu predstavljena je knjiga “Rivellijeva zavjera laži. Blaženi Alojzije Stepinac i Srpska pravoslavna Crkva“, čiji autor je Juraj Batelja.
  Uz autora, o knjizi su govorili nadbiskup u miru Marin Srakić, profesor Grgo Grbešić i Ankica Landeka.
  Tom knjigom, kako se čulo na predstavljanju, autor argumentirano odgovara na Rivellijeve laži i optužbe na račun nadbiskupa Stepinca, ali i optužbe iz Srbije, kako iz redova Srpske pravoslavne crkve, tako i srpske vlati.
  “Ne može se hrvatski narod optuživati kao genocidni narod, hrvatski narod ima pravo na svoju državu, pa i Stepinac je bio za hrvatsku državu, on nije nikada tražio pravo na ustašku državu, niti je tražio da ona ima bilo kakav politički predznak, ali je kao rodoljub i kao sin svojega naroda bio svjestan da taj narod ima pravo na svoju samostojnost i na svoju državnost. S te strane mi nemamo pravo prigovoriti što nadbiskupu Stepincu, tim prije što nije Stepinac stvorio Pavelića, nego su Pavelića stvorili hici u srce Stjepana Radića, zapravo u srce hrvatskog naroda kojemu je srpski unitarizam pokušao oduzeti njegovu državnost”, pojasnio je Batelja.
  batelja Sve zamjerke sa srpske strane svode se na to da je Stepinac podržavo ustaški sustav i da je bio mrzitelj Srba, što, kako je kazao Batelja, činjenice, odnosno dokumenti koje navodi u svojoj knjizi pobijaju.
  “U knjizi sam prikazao najproblematičnije tvrdnje jednog talijanskog pisca Rivellija koji je neutemeljeno optužio nadbiskupa Stepinca i ja sam mu odgovorio dokumentima. Mislim da nigdje nije židovsko pitanje tako radikalno riješeno kao u Beogradu, a jednako tako nisam vidio da je ikoji drugi grad bio “oslobođen od Židova” kao što je to bio Beograd i kao što su to stradavali ljudi u Srbiji gdje su Židovi doslovce bili istrijebljeni. Tvrditi da nadbiskup nije osudio rasnu nauku i ideologiju, evo neka svaki čitatelj čitajući ovu knjigu suoči se sa 104 dokumenta koje navodim, pa će vidjeti da je nadbiskup Stepinac u svakom vremenu, svakom sustavu i u svakoj prigodi bio prijatelj bližnjega, kako je i naučio u Evanđelju”, istaknuo je autor.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog