Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Nadbiskup Hranić upozorava na problem trgovine ljudima

  Đakovačko-osječki nadbiskup mons. Đuro Hranić uputio je svim župnicima i rektorima crkava u Đakovačko-osječkoj nadbiskupiji obavijest i poziv vezan uz upoznavanje s problemom trgovine ljudima, objavio je Nadbiskupijski tiskovni ured.
  “U svome pozivu nadbiskup podsjeća kako je fenomen trgovine ljudima velik problem s kojim se suočava sve više svjetskih zemalja, među kojima je i naša domovina, a trgovina ljudima podrazumijeva prodaju i kupovinu neke osobe u cilju njezina iskorištavanja, koje u sebi uključuje prostituciju i druge oblike seksualnog iskorištavanja, prisilan rad ili usluge, ropstvo, trgovanje organima i drugo. Muškarci su najčešće žrtve zbog prisilnog rada, žene zbog prostitucije, a djeca zbog prosjačenja i prodaje obiteljima bez djece. Posljednjih je godina trgovanje ljudima, osobito ženama i djecom, dosegnulo alarmantne razmjere, a izbjeglička kriza s kojom se suočava i naša zemlja, te naša nadbiskupija, zasigurno i dodatno pridonosi opasnosti širenja ove negativne svjetske pojave i na našem području, ” ističe nadbiskup Hranić uz konstataciju da “nitko od nas ljudi, a napose članova Crkve, ne bi trebao ostati inertan pred ovom problematikom na koju je već više puta upozoravao i papa Franjo, te nas pozvao da ne okrećemo pogled pred trpljenjima svoje braće i sestara u čovještvu koji su lišeni slobode i dostojanstva”.
  Nadbiskup Hranić podsjeća župnike da o toj problematici mogu kontaktirati sestru Viktoriju Šimić, redovnicu Družbe milosrdnih sestara sv. Križa iz Đakova, članicu Europske udruge redovnica umreženih u borbi protiv trgovine ljudima i njihova iskorištavanja.
  Ona je, naime, o tome već govorila vjernicima u desetak župa Đakovačko-osječke nadbiskupije u kojima je susret iskorišten i za molitvu za sve žrtve trgovine ljudima.
  “Jubilej milosrđa doista je prikladno ozračje da se progovori i o problematici trgovine ljudima”, zaključuje nadbiskup Hranić u pozivu odaslanom župnicima.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog