Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Mihalj podigao pehar prvaka Hrvatske u američkom nogometu

  “Đakovčanin zaljubljen u američki nogomet”, bio je naš opis za Mislava Mihalja ove godine, no on je taj epitet odlučio zamijeniti. Urezao se u klupsku povijest Osječkih Topova i od zaljubljenika u američki sport postao prvi Đakovčanin s naslovom prvaka Hrvatske u američkom nogometu.

  Krenulo je sve na livadi pokraj Tvrđe, a nakon šest godina igranja po livadama, kiši i snijegu Topovi su u Osijek donijeli prvi povijesni pehar prvaka Hrvatske.
  U finalnoj su utakmici Prvenstva Hrvatske pobijedili prošlogodišnje prvake Zagreb Patriotse s 13:7. Odgovorio nam je Mislav na nekoliko pitanja.

  Od samih početaka si u Topovima, kad ste tek krenuli, jeste li mogli zamišljati da će te postati prvaci Hrvatske?
  Na tim prvim okupljanjima, kada nas je bilo dvoje-troje, igrali se po livadama Osijeka i nismo imali pojma što da radimo s tom jajastom loptom, bilo je teško zamisliti da ćemo ikada zaigrati, a kamoli biti prvaci Hrvatske, no eto nas.

  osijek topovi

  Jeste li na početku sezone očekivalo ovakav rasplet, da postanete prvaci?
  Sezonu smo započeli s dvije izgubljene utakmice, što je loše utjecalo na cijelu ekipu i svi su mislili da je i ova sezona izgubljena. No, na kraju smo skupili glave, stisnuli zube i postali prvaci.

  Koliko teško je bilo doći do naslova prvaka?
  Put prema naslovu prvaka je za nas trajao 6 godina igranja po livadama, kiši, snijegu, bez svlačionica. Financiranje svake sezone iz vlastitih sredstava igrača, uz pomoć nekoliko sponzora. Kombiniranje treninga sa studentima, srednjoškolcima, zaposlenim ljudima. Put je bio težak i dug, ali svatko od nas bi ga ponovio.

  topovi fotka

  Koliko tebi ovo osobno znači?
  Uvijek je lijep osjećaj kada se nakon truda i rada ostvari ovakav rezultat. No, još ljepši osjećaj od toga je stvoriti nešto što do prije 6 godina nije postojalo u Osijeku, a sada gledati kako roditelji dovode djecu na treninge. Također mi je drago zbog obitelji i bližnjih koji su bili tu kao podrška cijelo vrijeme…i jedne drage osobe koja se svaki puta sekirala zbog ozljeda pa nakon utakmice krpanje i liječenje…hahaha…no evo, isplatilo se.

  Koji su tvoji daljnji planovi, te koji su planovi Topova?
  Moj plan je nastaviti trenirati i volontirati u Klubu gdje sam trener QB-eva i zadužen za marketing Topova. Što se Topova tiče, pripremamo puno toga, od novog izgleda web stranice, mobilne aplikacije, humanitarnih akcija pa do novih natjecanja, pojačanja juniorskog pogona i novih dresova, a tu je i ta stalna borba i potraga za terenom sa svlačionicama.

  Nakon što vaša generacija završi karijeru, stići će novi klinci, no ostat će zabilježeno da ste upravo vi prvi donijeli naslov Topovima, jesi li razmišljao o tome?
  Razmišljao sam i lijep je osjećaj da će to biti zabilježeno negdje u povijesti, ali ipak se nadam da će te generacije koje dolaze iza nas upisati još više naslova.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog