Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Četvrti Božićni bal lipicanaca

  mile8mile7mile6mile5mile4mile2mile1 Božićni bal lipicanaca postaje tradicija i atrakcija koja privlači brojne posjetitelje ne samo iz Đakova, nego i iz drugih krajeva Hrvatske. Potvrdile su to i dvije rasprodane večerašnje predstave ovogodišnjeg 4. Božićnog bala lipicanaca koji je bio u znaku «tajne».
  U pripremi je bilo angažirano stotinjak osoba, a u programu je nastupilo 60 sudionika među kojima su vozači, jahači, glumci, statisti u raskošnoj barokonoj odjeći, svirači, pjevači i performeri s vatrom.
  Osim djelatnika i gizdavih lipicanaca Državne ergele, svoj doprinos programu dali su i članovi Ergele Lipica iz Slovenije, Lipicanska barokna raskoš, Potkalnički plemenitaši, Udruga «Domaći «iz Osijeka, Slavonske kraljice i Bećarine KUD-a Tena, polaznici Glazbene škole Ivan Goran Kovačić.
  «Božićni bal lipicanaca tek je jedan od 34 programa koji su se ove godine održali u zatvorenoj jahaonici i predstavlja krunu rada svih djelatnika», istaknuo je ravnatelj Državne ergele Đakovo Nidal Korabi, dok je gradonačelnik Zoran Vinković naglasio da je time upotpunjena turistička ponuda grada, te da Državna ergela lipicanaca predstavlja turistički potencijal i za šire područje.

  Foto: Maja Muškić

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog