Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Badnjak u gradu

  Badnjak – dan uoči najljepšeg kršćanskog blagdana Božića u znaku je posljednjih priprema za slavlje u krugu obitelji i najbližih, ali i za solidarnost s osamljenima, onima u potrebi – što je i središnja poruka Božića na koju poziva i đakovačko osječki-nadbiskup Đuro Hranić u svojoj pastirskoj poruci.

  “Božić je dan kada iskazujemo ljubav prema bližnjima, iskrenu brigu za potrebite i solidarnost prema slabijima”, poruka je i čestitke koju je uputio gradonačelnik Zoran Vinković.
  To je i dan kada smo ispunjeni veseljem, toplinom i nadom u bolje sutra, ističe se u čestitki gradonačelnika Vinkovića koji poziva na mirno i dostojanstveno slavlje, bez uporabe pirotehničkih sredstava.

  Već tradicionalno, Badnjak završava ponoćkom koju će ove godine iz đakovačke katedrale prenositi HRT.

  Danas se na korzu nastavlja Božićni sajam u sklopu kojega đakovačke udruge, obrti i obiteljska poljoprivredna gospodarstva nude svoje proizvode. Dio badnjačkog ugođaja je i medena rakija, kuhano vino i girice čiji se miris širi središtem grada.

  I ove godine vjernici župe Dobrog Pastira organiziraju žive jaslice. Uz glumce, vjernike ove župe, sudjelovat će i sva tri župna zbora. Program počinje u u 18 sati.

  Svi ugostiteljski objekti na Badnjak i Silvestarsku noć mogu raditi do 4 sata, a u dane božićnih i novogodišnjih blagdana do 1 sati.
  Barovi, kako se navodi u priopćenju iz Ureda gradonačelnika, mogu raditi samo u zatvorenim prostorima u vremenu od 21 do 6 sati.

  badnjak ribe

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog