Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Srednja strukovna škola “Voltolinijevim stopama”

  Prigodom obilježavanja 200. godina od rođenja biskupa Strossmayer i uoči obilježavanja 150 godina od početka gradnje đakovačke katedrale, Srednja strukovna škola Antuna Horvata, u suradnji s partnerskom Srednjom strukovnom škola “Fojnica” u Kiseljaku i Obrtno tehničkom školom iz Splita, osmislila je projekt „Voltolinijevim stopama“. Cilj projekta je ne samo proučavati život i rad Josipa Voltolinija, znamenitog hrvatskog dekoratera i umjetnika, čije životno djelo je izrada dekoracija u đakovačkoj katedrali, već će se putem radionica s učenicima vidjeti kako je njegova sjajna rješenja moguće primijeniti danas.
  Dvodnevni  projektni susret održat će se danas i sutra u našem gradu, a projekt se financira sredstvima Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta.
  Već je odrađen dio terenske nastave u Sarajevu gdje su 8. listopada učenici Srednje strukovne škole u tamošnjoj katedrali istraživali Voltolinijevo djelovanje.
  Rezultati projekta, uz prigodnu brošuru i  izložbu učeničkih radova bit će prezentirani 22. siječnja 2016. u sklopu obilježavanja 129. Dana Srednje strukovne škole Antuna Horvata i 25. obljetnice izdvajanja škole iz CUO braće Ribara.
  Voditeljice projekta su profesorice Marija Pataran i Dubravka Bradić, a radionice izrade šablona prema Voltolinijevim dekoracijama vodi prof. Mirjana Zubak.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog