Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Političko preslagivanje u Satnici Đakovačkoj

  Načelnik Općine Satnica Đakovačka Željko Šimić (HNS) formalno je izgubio većinu u Općinskom vijeću koju su činila 2 vijećnika SDP-a, te po jedan vijećnik HNS-a, HDSSB-a, HSS-a i HSU-a.
  Na posljednjoj sjednici Vijeća, zahvaljujući vijećniku HSS-a i vijećniku HSU-a, koji su se priklonili trojici vijećnika HDZ-a, HSP-u i jednom nezavisnom vijećniku, oformljena je nova većina koja je smijenila dosadašnju predsjednicu Štefaniju Zovko (SDP), a za novog predsjednika Općinskog vijeća izabran je Pero Carević (HSU).
  Novi predsjednik, kako kaže, ostaje lojalan načelniku Šimiću, što znači da nije upitno donošenje novog proračuna, pa se neće ići u nove izbore. To je, kako tvrdi, dogovoreno i među članicama nove većine, odnosno s HDZ-om, te se očekuje nastavak započetih projekata.
  Pojašnjavajući novi odnos snaga u Vijeću, kao i razlog smjenjivanja dosadašnje predsjednice, novoizabrani predsjednik ističe «izigravanje, odnosno nepoštivanje od strane SDP-a usmenog dogovora prema kojemu je funkcija predsjednika prve dvije godine mandata trebala pripasti SDP-u, a druge dvije godine vijećniku HSU-a».
  Štefanija Zovko, dosadašnja predsjednica Općinskog vijeća Satnice Đakovačke, nije željela komentirati najnovija zbivanja, odnosno političko preslagivanje i odnose u Vijeću.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog