Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Oko 500 starijih dosad prošlo kroz programe Centra Amadea

  Pod motom «Pođimo zajedno, mlađi i stariji» prigodnim programom u Hrvatskom domu Centar Amadea, u sklopu kojega djeluje i Dnevni boravak za starije, obilježio je petu obljetnicu djelovanja.
  Pozdravljajući brojne posjetitelje i goste sestra Natalija Fadiga, voditeljica Centra, podsjetila je na začetke ideje o pomoći starijima i osmaljenima kojih je, kako je rekla, «svakim danom sve više, a brige i skrbi za njih sve manje».
  korisnici«Ideja Dnevnog boravka za starije odjeknula je kao novost i kao mogući odgovor na te potrebe, a i Đakovčani su pozitivno reagirali. Prva donacije bila je za obnovu zgrade Centra Amadea u Frankopanskoj 5 C koja je blagoslovljena na današnji dan prije točno pet godina», posjetila je sestra Natalija istaknuvši da je od tada do danas u različite susrete za starije iz Đakova i okolnih mjesta bilo uključeno i do 500 građana, a u Dnevni boravak svakodnevno dolazi od 15 do 20, pa i više starijih osoba.
  najmladji «Time želimo posvjedočiti da cijenimo, poštujemo i ljubimo starije osobe kroz svakodnevnu skrb o njima», poručila je sestra Natalija podsjetivši i na prigodne riječi svetog Ivana Pavla II koji poziva: «Ljubite svoje stare roditelje, pomilujte sijede glave, poljubite ostarjele ruke, zagrlite svoje stare roditelje, ne odvajate ih u male sobice, niti ih šaljite u staračke domove, poslušajte im vapaje, olakšajte im živote. Imajte za njih lijepe riječi o osmjeh na licima».
  prezentacija Zahvalivši svim donatorima koji su doprinijeli radu Centra Amadea i Dnevnog boravka, sestra Natalija posebno je istaknula doprinos volontera koji svakodnevno rade u različitim programima, bilo sa starijima ili onim najmlađima.
  U sklopu programa u Hrvatskom domu, u kojem su nastupili brojni izvođači, kao i sami korisnici Dnevnog boravka, prikazana je i zanimljiva prezentacija petogodišnjeg rada, a holu je postavljena izložba fotografija.
  Čestitke povodom obljetnice Centru Amadea uputili su predstavnici Grada, Županije, gosti iz Valpova i Lipika, te drugi uzvanici.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog