Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Simpozij o Strossmayeru završio koncertom u kripti katedrale

  Dvodnevni simpozij o liku i djelu biskupa Josipa Jurja Strossmayera koji je, u prigodi 200. obljetnice rođenja i 110. godišnjice smrti, upriličio Katolički bogoslovni fakultet u Đakovu, okončan je jučer koncertom Hrvatskog baroknog ansambla.
  iz drugog kuta Po prvi put, koncert je održan u kripti đakovačke katedrale, ispred Strossmayerova groba, pa je tako nekoliko desetaka posjetitelja uživalo u glazbi Strossmayerova vremena izvedenoj u dosad nedovoljno korištenom prostoru za te namjene.
  ispred kripte Iako održan s nešto izmijenjenim programom i sastavom, jučerašnji koncert Hrvatskog baroknog ansambla bio je pravi glazbeni doživljaj i primjeren završetak dvodnevnog promišljanja uglednih znanstvenika, povjesničara i teologa o liku i djelu najpoznatijeg đakovačkog biskupa koji je obilježio drugu polovicu 19. stoljeća i koji je svojim idejama još uvijek aktualan i privlači pozornost znanstvenika.
  publika Koncert pod nazivom «S obje strane Jadrana» obuhvatio je djela talijanskih i hrvatskih skladatelja koje su izveli Laura Vadjon, violina i umjetničko vodstvo Hrvatskog baroknog ansambla, Sonja Runje, alt, Tanja Tortić, violina, Ivan Jakšeković, viola, Matko Smolčić, fagot, i Dario Pljak, čembalo.
  Nastup u kripti đakovačke katedrale, na grobu biskupa Strossmayera, i za glazbenike je bio pravi doživljaj, ali i čast, izjavila je nakon koncerta voditeljica ansambla Laura Vadjon.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog