Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Osposobljavanje mladih poduzetnika

  U Đakovu je od 02. – 09. listopada, u organizaciji udruge C:E:T platforma, održan projekt osposobljavanja za poduzetništvo koji je financiran od strane Nacionalne agencije za mobilnost i programe Europske unije u sklopu Erasmus+ programa.
  Na osposobljavanju je, kako doznajemo od Tomislava bogdana, predsjednika CET platforme Hrvatska, sudjelovalo 30 mladih lidera i liderica, te ljudi koji rade s mladima iz Hrvatske, Bugarske, Rumunjske, Italije, Francuske, Poljske, Španjolske, Slovačke, Grčke i Litve.
  Partnerske organizacije koje sudjeluju u projektu provode lokalne aktivnosti vezane uz poduzetništvo mladih i smanjenje nezaposlenosti mladih te je svaka organizacija poslala po 3 predstavnika na ovaj projekt.
  CET 2 “Sudionici su kroz razne aktivnosti kao što je teambuilding, diskusije, rasprave, simulacije, prezentacije, brainstorming i rad u multikulturalnom okruženju stekli znanja o tome kako promicati poduzetništvo mladih i povećati motivaciju mladih za ulazak u poduzetništvo. Također treneri C:E:T platforme mladima su prezentirali mogućnosti financiranja pokretanja poduzeća i startupa te besplatne resurse koje nudi Europska unija kako bi pokrenula poduzetništvo i smanjila broj nezaposlenih mladih”, pojšanjava Bogdan ističući također da su sudionici upoznati i s pisanjem poslovnog plana, promoviranjem ideje koju imaju te prezentiranjem ideje pred mogućim investitorima, a ta znanja im je pružio trener iz sestrinske organizacije, g. Michal Marcinkiewicz, predsjednik C:E:T platforme Poljska.
  CET 3 Kroz razmjenu iskustava i mogućnosti u zemljama iz kojih dolaze sudionici mladi su naučili kako prepoznati probleme s kojima se susreću svakodnevno, te kako pristupiti njihovom rješavanju, kaže Bogdan. Sudionici su upoznati i s Erasmus+ programom u sklopu kojeg je i financiran ovaj projekt te su sudjelovali u izradi projektnih prijedloga koje će C:E:T platforma nastaviti razvijati te u suradnji s partnerima aplicirati na slijedećem roku.
  Po završetku aktivnosti sudionici će dobiti YouthPass certifikat koji im služi kako bi dokazali da su sudjelovali u aktivnosti, da su stekli znanja vezana uz poduzetništvo mladih, a mogu ga, kako ističe Bogdan, koristiti i kao prednost u budućem zapošljavanju, što će, kako se očekuje, uskoro biti omogućeno i u Hrvatskoj.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog