Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Gradonačelnik o gašenju AK Đakovo: “Najgore je za vlastiti neuspjeh optuživati druge”

  “Najgore je za vlastiti neuspjeh optuživati nekog drugog” – tim je riječima gradonačelnik Zoran Vinković na konferenciji za novinare reagirao na odluku i priopćenje uprave o prestanku djelovanja Atletskog kluba Đakovo.
  “Ja sam svjestan toga da mnogi mali klubovi nemaju one uvjete koji su neophodni za olimpijske stadione, ali moram definitivno reći da Atletski klub Đakovo je imao isti tretman, s obzirom na broj djece, koji je jedini kriterij, broj mlađih uzrastnih kategorija, osvajanje medalja, sudjelovanje na prvenstvima, jer niti na jedno prvenstvo, niti jedan član AK nije mogao otići bez pomoći Grada Đakova”, konstatirao je gradonačelnik Vinković.
  Odnos prema Atletskom klubu ilustrirao je i na primjeru Maje Pačarić za koju je Grad, kako je kazao, u razdoblju od 2008. do 2012. godine izdvajao po 40.000 kuna godišnje.
  Gradonačelnik je također podsjetio da je Atletski klub Đakovo dugi niz godina bio podstanar na stadionu NK Croatije za čiju atletsku stazu se već duže vrijeme traži mogućnost postavljanja tartan podloge.
  “Meni je jasno da ta atletska staza nije za natjecanja, ali u zadnjih sedam godina sami su dobrovoljno odustali od dolaska na stadion Croatije gdje su imali uvjete za svoj rad. Međutim, najviše boli to što za svoj neuspjeh ili svoje nemogućnosti optužuju Grad Đakovo”, rekao je gradonačelnik.
  Tek rijetki gradovi u Hrvatskoj imaju stadione za atletiku, podsjeća Vinković najavljujući izgradnju atletske staze na igralištu Srednjoškolskog centra, a uvjeti bi se, kako kaže, trebali poboljšati i izgradnjom igrališta nove Ekonomske škole kod teniskih terena.
  “Svi, ne samo AK Đakovo, nego svi sportski klubovi bi već odavno bili ugašeni da nema Grada Đakova i da Grad ne izdvaja gotovo 15 posto ukupnih sredstava iz proračuna za razvoj i funkcioniranje sporta”, zaključio je Vinković zahvalivši se i malobrojnim sponzorima koji pomažu sportske klubove.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog