Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Danas je Međunarodni dan starijih osoba

  Povodom Međunarodnog dana starijih osoba Centar Amadea, u sklopu kojega djeluje Dnevni boravak za starije osobe, danas počinje s obilježavanjem pete obljetnice svoga djelovanja. Korisnici, volonteri i prijatelji Centra okupit će se danas na neformalnom druženju, a središnji dio proslave je u subotu u 16 sati u Hrvatskom domu kada će, uz prigodan program, biti predstavljen dosadašnji rad.
  U programu će nastupiti Zbor Amadea, Zbor Matice umirovljenika Zlatni glas, Bećarine, Sučnica, gosti iz Lipika i drugi sudionici.

  Međunarodni dan starijih osoba obilježit će i članice Ženske inicijative HNS-a Đakovo kroz druženje s našim starijim sugrađanima.
  “Danas je sve veći broj starijih osoba koje žive same, a njihovi bližnji zbog užurbanog tempa života ili života u drugim gradovima pa i državama, imaju sve manje vremena za njih”, ističe se u priopćenju Ženske inicijative HNS-a uz poziv svima koji imaju nekoga od starijih da im se danas jave i odvoje vremena za njih i time im uljepšaju dan.
  “Starije osobe su cijenjeni članovi naše zajednice, pokažimo im uvažavanje i razumijevanje koje zaslužuju. Osmijeh i lijepa riječ ne koštaju ništa, a nekome mogu značiti puno”, poručuju iz Ženske inicijative HNS-a povodom Međunarodnog dana sarijih osoba.

  Istim povodom oglasio se i Forum žena SDP-a koji poziva gradsku vlast da ne zanemaruje osobe treće životne dobi, te da “u okviru svojih mogućnosti, dugoročnom i dobro promišljenom strategijom, osigura životnu sredinu prilagođenu potrebama naših sugrađana starije životne dobi”.
  Udio osoba starijih od 65 godina u ukupnom broju stanovništva iznosi 17,7 posto, a njihov socijalni položaj često je vrlo težak, upozorava se.
  “Starije osobe ne smiju biti marginalizirane”, navodi se u priopćenju Foruma žena SDP-a uz konstataciju da se njihov položaj ogleda u četiri ključna problema – ekonomskom iskorištavanju, nedostupnosti usluga u zajednici, diskriminaciji temeljem dobi i nedostupnosti informacija.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog