Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Legalizacija bespravnih građevina do 31. prosinca

  U svom najnovijem priopćenju predsjednik Gradskog vijeća Goran Soldo poziva građane da iskoriste pravo na legalizaciju bespravnih građevina do 31. prosinca ove godine.
  Podsjeća da Grad Đakovo, odlukom Gradskog vijeća, nudi svima koji još nisu ispunili tu zakonsku obavezu mogućnost legalizacije obiteljske kuće i stambenog objekta po modelu “1 kubik – 1 kuna”, dok je za gospodarske objekte naknada “svega 10 lipa po kubiku”, navodi se u priopćenju.
  Predsjednik GV-a Soldo podsjeća sve građane, poljoprivrednike, obrtnike i poduzetnike u gradu i prigradskim naseljima da je krajnji rok za legalizaciju kraj kalendarske godine, te da, kako navodi, “iskoriste preostalo vrijeme i najpovoljniji model legalizacije u Hrvatskoj i što prije ishode urednu dokumentaciju za svoje kuće i gospodarske objekte”.
  “Pri legalizaciji objekata poslovne, proizvodne i poljoprivredne namjene, kao i pomoćnih zgrada, cijena komunalnog doprinosa iznosi simboličnih 10 lipa po kubičnom metru. Model “1 kubik-1 kuna” za stambene građevine obuhvaća sva prigradska naselja, ali i 95 posto građana Đakova”, ističe se u priopćenju uz konstataciju da jedino građani u najstrožem centru grada, gdje je ujedno i najviša razina komunalnoga standarda, plaćaju malo više, no, kako se navodi, još uvijek izuzetno povoljnih 3 kune po kubičnom metru.
  Navodi i primjer da legalizacija 500 kubičnih metara poslovnoga prostora iznosi svega 50 kuna, dok legalizacija jedne prosječne kuće katnice stoji 500 kuna.
  “Najvažniji je cilj ove odluke Gradskog vijeća u prvom redu pomoć građanima koji su već preopterećeni rješavanjem tekućih troškova i smanjenje izdataka prilikom legalizacije njihovih domova”, tvrdi se u priopćenju uz konstataciju da “znatnu pomoć đakovački legalizacijski model donosi gospodarstvenicima, obrtnicima i poljoprivrednicima, jer će im sredstva, koja bi inače trebali izdvojiti za komunalni doprinos, ostati raspoloživa za izradu projekata za fondove Europske unije”. (RI)

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog