Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Gradonačelnik Vinković: Država mora osigurati puni standard u svim školama

  Akcija “Za siguran put do škole”, koja se provodi u organizaciji Grada, osnovnih škola i Policijske postaje Đakovo, danas je nastavljena u Goranovoj školi. Cilj je upoznati prvoškolce s prometom i prometnom signalizacijom, te zajedno s njihovim roditeljima utjecati na povećanje sigurnosti djece u prometu, istaknuo je Vitomir Lučić iz prometne policije.
  Prvoškolce i njihove roditelje pozdravio je i gradonačelnik Zoran Vinković zaželjevši im uspješno školovanje.
  Već tradicionalno, Grad je osigurao i prigodne darove za prvoškolce, odnosno školski pribor.
  Slično predavanje održat će se danas i u Nazorovoj školi, a sutra u Ćolnićevoj školi, te s prvašićima u Kuševcu i Širokom Polju, a do kraja tjedna i u preostalim školama u prigradskom naseljima.

  gradonacelnik s prvasicima Nakon susreta s prvašićima u Goranovoj školi, gradonačelnik Zoran Vinković na novinarski upit prokomentirao je sve složeniju socijalnu sliku u gradu, odnosno podatak prema kojemu su kroz program Ministarstva socijalne politike i mladih za 134 učenika triju đakovačkih osnovnih škola, odnosno za ukupno njih 389 s područja cijele Đakovštine, dakle i za učenike iz preostalih 12 škola, osigurani besplatni obroci.
  Kao i u vezi besplatnih udžbenika, đakovački gradonačelnik smatra da se država mora pobrinuti za to da sva djeca dobiju puni standard u svim školama.
  “Nije to samo slučaj Đakova, nego je to slučaj čitave Slavonije i nerazvijenih dijelova Hrvatske gdje nemate jednaku mogućnost kao što to imaju jedinice lokalne samouprave u Istri, kao što to ima Zagreb, Rijeka i drugi veliki gradovi. Ovo je, nažalost, sudbina malih gradova i postupka centralizacije cjelokupne države. Dakle, Grad Đakovo će pomoći socijalno ugrožene obitelji, a ja ponavljam pitanje čemu služi Ministarstvo socijalne skrbi, da bi uveli novi porez na struju vodu, ili ne znam čega….. To mi rješavamo daleko prije nego što se to sjetila Opačićka ili Milanović”, prokomentirao je Vinković.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog