Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Akcija “Poštujte naše znakove”

  Sigurnost djece u prometu cilj je i akcije “Poštujte naše znakove” koju provodi Ministarstvo unutarnjih poslova. U prvoj fazi te akcije, kako pojašnjava Vitomir Lučić, šef prometne policije, izvršen je pregled i obnova prometne signalizacije, odnosno oznaka na kolniku i rasvjete, a u drugoj fazi će se održati edukacija prvašića i njihovih roditelja s kojima djeca provode najviše vremena i koji su ih dužni upoznati s ponašanjem u prometu, posebno pri prelasku ceste.
  Velika odgovornost je i na učiteljima i nastavnicima, upozorava Lučić, najavljujući da će prometna policija pojačano nadzirati ključne točke, odnosno najfrekventnije prometnice i raskrižja preko kojih prelaze djeca na putu do škole. Isto tako, najavljuje se i postavljanje mjerila brzine na državnim cestama u blizini škole u Selcima, Kuševcu i Širokom Polju.
  Prometna policija poziva sve sudionike u prometu na dodatnu pozornost posebno u blizini škola.
  “Prošle godine zabilježena je jedna prometna nesreća u blizini škole kada je jedno dijete zadobilo laku tjelesnu ozljedu, a u prvih osam mjeseci ove godine također je zabilježena jedna prometna nesreća u kojoj je ozlijeđeno jedno školsko dijete”, navodi Vitomir Lučić.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog