Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Vlč. Tomislav Ćorluka: “Oni izgubljeni su najdraži”

  Brojni hodočasnici očekuju se večeras u marijanskim svetištima diljem Hrvatske, a prvi će početi stizati već tijekom poslijepodneva.
  I hodočašćenje je, kako ističe velečasni Tomislav Ćorluka, župnik Župe Svih svetih, bitna dimenzije vjere jer iziskuje žrtvu, napor i odricanje.
  “Gledam, recimo, kako ovdje u Dragotin invalidi u kolicima cijeli taj put prijeđu, ili majke koje guraju malu djecu u kolicima, ili ih nose u naručju. Dakle, traži se jedna žrtva… i bitna dimenzije naše vjere je i hodočašće jer nam pomaže da u vjeri rastemo, da se nekako pripravljamo, a zašto…? Pa, vjerujem, kao što svaka majka okuplja svoju djecu, ljudi osjete Marijin majčinski zagovor, toplinu, blizinu, nježnost, ljubav, ono što nam treba, ono srce koje ljubi, koje okuplja, prihvaća… Napose onu raspršenu djecu, napose onu djecu koja su možda daleko jer su možda pomalo izgubila vjeru, ili su se udaljili zbog bilo kojih razloga … Nekako, upravo oni izgubljeni su najdraži”, kaže velečasni Ćorluka.
  Mnogi u hodočašćenju traže novu snagu, okrjepu, utjehu i pomoć za sve ono što donosi suvremeni život, a svjedoci smo brojnih izazova, iskušenja, boli i patnje, navodi velečasni Ćorluka, prisjećajući se ovom prigodom i Tomislava Salopeka.
  “I ovaj blagdan Uznesenja Blažene Djevice Marije na nebo je blagdan proslave one druge dimenzije našega života, a to je život vječni, to je ona vječna sreća i zajedništvo u nebu. Istina, žao nam je i bolno je kad netko mlad umre ili nastrada posve nedužan, ali jedino u vjeri možemo naći snagu i utjehu i poticaj da nastavimo dalje da živimo, da opraštamo, da ljubimo, da prebolimo i takve tragedije i da ne uzvraćamo oko za oko, zub za zub, istom mjerom, nego da snagom Evanđelja, Kristovog primjera koji je dao svoj život iz ljubavi prema drugima, oprostimo i idemo dalje i ne budemo isti”, poručuje velečasni Tomislav Ćorluka.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog