Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Veliki odaziv mladih davatelja krvi

  Informacije o nestašici krvi, koje su se ovih dana ponavljale u medijima, potaknule su brojne Đakovčane, osobito mlade, da se odazovu današnjoj redovitoj akciji dobrovoljnog darivanja krvi koju je organiziralo Gradskom društvu Crvenog križa, a u kojoj je prikupljeno 96 doza.
  davatelji krvi cekaju No, odaziv je iznenadio i zatekao ekipu s osječke transfuzije, pa se dugo čekalo, a neki darivatelji su se i vratili neobavljena posla.
  Među redovitim davateljima, bilo je i onih koji su prvi put krv dali, što posebno ohrabruje.
  Ravnatelj Gradskog društva Crvenog križa Đuro Brataljenović nije, međutim, iznenađen velikim odazivom Đakovčana.
  “Odaziv je danas odličan, a mi smo postupili onako kako je transfuizijska služba od nas to tražila da pozovemo što više ljudi, da se dobro organiziramo i pripremimo i to i napravili. Odazvalo se izuzetno puno ljudi, što znači da se mladi putem interneta i drugih medija informiraju i to je dobro, očigledno da je humanost velika, puno je novih darovatelja i onih koji su dali mali broj davanja, što znači da humanost i solidarnost ne dolaze u pitanje, no, nažalost, dobar dio tih davatelja neće moći dati krv zbog tehničkih razloga, odnosno malobrojne ekipe iz bolnice”, izjavio je Brataljenović uputivši javnu zahvalu svima koji su se odazvali pozivu, a takvih je bilo više od 120.
  Na Odjelu za transfuzijsku medicinu Kliničkog bolničkog centra Osijek nismo uspjeli provjeriti stanje zaliha krvi jer se nitko nije javljao.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog