Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Preseljenje muzejske građe u zgradu depoa

  Prije nekoliko dana obavljen je tehnički pregled i ishođena je uporabna dozvola za zgradu depoa Muzeja Đakovštine, koja je izgrađena u dvorištu, a za opremanje tog prostora utrošeno je 150.000 kuna. Time su se, kako ističe ravnatelj Borislav Bijelić, stvorili preduvjeti za uređenja knjižnice, tri depoa; etnografskog, etnološkog i povijesnog, te radionice, koja se također nalazi u sklopu dvorišne zgrade Muzeja Đakovštine.
  “Slijedi preseljenje muzejske građe koja se nalazi na katu glavne zgrade i za otprilike mjesec dana arhitekt Beus će napraviti projekt stalnog postava arheologije, čime će se zaokružiti opremanje Muzeja.
  Uz određene administrativne poteškoće, izgradnja tog objekta trajala je od 2011. godine, a projekt su financirali Ministarstvo kulture i Grad Đakovo.
  Prema riječima ravnatelja Bijelić, još je potrebno zaposliti jednog knjižničara, odnosno informatičara za što će se tražiti dopuštenje grada.
  Krajnji cilj je stalni postav arheologije, čime će se realizirati dugogodišnji san, a to je realno očekivati, kako ističe ravnatelj Borislav Bijelić, tijekom sljedeće godine.

  depo knjiznicadepo etnologija

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog