Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • “Radost boja” Vesne Sokolić i Milana Berbuča

  razgledavanjeotvorenje U Muzeju Đakovštine otvorena je izložba slika «Radost boja», a izloženo je tridesetak slika najstarije hrvatske akademske slikarice – devedeset jednogodišnje Vesne Sokolić i njezina preminulog supruga Milana Berbuča, osnivača novog avangardnog vala slovenskog slikarstva «Skupina 53».
  Izložba je izvorno nastala u Požegi i njome je prošle godine obilježena 90. obljetnica tamošnjeg Gradskog muzeja i od tada putuje slavonskim gradovima i svakom muzeju gdje je postavljena autorica poklanja po jedan svoj rad.
  «Izložba zapravo prezentira dugogodišnju umjetničku preokupaciju i presjek slikarstva umjetnika koji su se, iako stvarajući u zajedničkom prostoru, potpuno usredotočili na vlastiti izraz», istaknuo je na otvorenju đakovačke izložbe ravnatelj Muzeja Đakovštine Borislav Bijelić.
  Izložbu je otvorio zamjenik gradonačelnika Mirko Ćurić istaknuvši kako se izložba, odnosno djelovanje najstarije hrvatske slikarice može shvatiti i kao poruka, posebno mlađima, da se i u poznim godinama može stvarati.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog