Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • “I slavonski muslimani zgroženi su i potreseni”, tvrdi osječki imam ef. Poljić

  Osim nevjerice i tuge, vijest o smrti Tomislava Salopeka i dalje izaziva brojne reakcije, od sućuti, do razočaranosti i ogorčenosti.
  Obitelji, ali i Republici Hrvatskoj stižu brojne poruke podrške iz svih krajeva svijeta.
  I slavonski muslimani, kako je u izjavi za naš radio rekao imam Islamske zajednice u Osijeku Enes efendija Poljić, zgroženi su i potreseni ishodom otmice Tomislava Salopeka.
  “Ne mogu opisati koliko me je dirnuo ovaj događaj. Gledajući to nevino i pošteno lice Tomislava koji je otišao da zaradi kruh za sebe i svoju obitelj, suprugu i djecu, to dvoje dječice… Vjerujte mi, … možda isprekidano, emotivno govorim jer sam doista toliko potresen i uzbuđen da ne mogu shvatiti da netko može reći “Bog je najveći” i napraviti tako nešto … što zaslužuje osudu svakog normalnog čovjeka sa svih prostora, … to je nedopustivo…”, ogorčeno izjavljuje osječki imam dodajući da je to što se dogodilo “sramota i nema veze s pravim islamom”.
  Vidno uzbuđen, osječki imam Poljić ne krije svoje razočaranje što se počinitelji, kako tvrdi, “kriju pod plaštem islama”. Podsjeća da su i hrvatski muslimani molili za Tomislava proteklih dana.
  “Vjerujem da su svi toliko utučeni i potišteni i zaista se pridružujem molitvi koju će danas naš biskup Hranić imati na misi zadušnici i izražavam najdublju sućut u ime svih muslimana naše istočne Slavonije i cijele Hrvatske cijelom hrvatskom narodu, posebno obitelji, cijelom Vrpolju, … a obitelji je najteže jer, možda, ni tijelo neće moći dobiti da ga dostojno sahrane… Vjerujte, ne znam kada mi je bilo ovako teško, a vjerujte, bilo je teških situacija i osobnih tragedija…”, kroz suze govori osječki imam Enes efendija Poljić.

  Foto: Glas Slavonije

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog