Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Ustavnom sudu RH grupa poljoprivrednika i OPG-ova đakovačkog kraja podnijela zahtjev za pokretanje postupka za ocjenu suglasnosti sa Ustavom

  U cijelosti prenosimo jučerašnje priopćenje za javnost kojeg potpisuje Goran Krnjić (predstavnik grupe poljoprivrednika i OPG-ova đakovačkog kraja):

  “Danas je podnesen zahtjev Ustavnom sudu RH od strane grupe poljoprivrednika i OPG-a đakovačkog kraja za pokretanje postupka za ocjenu suglasnosti sa Ustavom članka 28.stavka 3.,članka 38. stavka l. i članka 40. stavka 3. Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o poljoprivrednom zemljištu (“Narodne novine” br.48/15.), s člankom 3., člankom 5. stavkom l.,člankom 14. stavkom 2. i člankom 49. Ustava Republike Hrvatske (“Narodne novine” br. 85/10 – pročišćeni tekst i 5/14.) za koje se smatra da nisu usklađeni sa Ustavom, kao i za proizašle Uredbe o obrascu vrednovanja Gospodarskog programa korištenja poljoprivrednog zemljišta u vlasništvu Republike Hrvatske (“NN”br.66/13) i pripadajući Naputak za primjenu članka 51. Zakona o poljoprivrednom zemljištu (‘NN’ BR.39/13. I 48/15.) koji nisu usklađeni sa navedenim Zakonom za koje predlagatelj smatra da se time krše temeljne Ustavne vrijednosti i to zajamčeno načelo jednakosti svih pred Zakonom, načelo jednakosti i pravednosti, pa shodno tome daje prijedloge:

  -da Ustavni Sud pokrene postupak za ocjenu ustavnosti gore navedenih članaka i stavki navedenih Zakona,
  -da do donošenja konačne odluke, privremeno obustavi izvršenje pojedinačnih akata ili radnji koje se poduzimaju po navedenim Zakonima, jer bi njihovim izvršenjem mogle nastupiti teške i nepopravljive posljedice za Republiku Hrvatsku i njezine građane, te
  -da razmotri poništenje svih odluka koje je Agencija za poljoprivredno zemljište donijela temeljem gore navedenih točaka i stavaka navedenih Zakona.

  Grupa poljoprivrednika i OPG-a ovim putem žele zaštiti sebe, svoju imovinu, ustavnost i zakonitost, te dokazati povjerenje u pravni sustav i društveno uređenje, budući da se do sada nitko od relevantnih političkih subjekata nije upustio u ozbiljno rješavanje kršenja i zlouporabe Zakona i datih im ovlasti.”

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog