Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • SURADNJA PORTANOVA FASHION INCUBATORA I DRŽAVNE ERGELE LIPICANACA

  Portanova Fashion Incubator, prvo i najutjecajnije nacionalno natjecanje za mlade modne dizajnere i Državna ergela lipicanaca u Đakovu danas su na imanju Ivandvor surađivali na snimanju vizuala za 15. sezonu ovog prvog i najutjecajnijeg nacionalnog natjecanja za mlade modne dizajnere.

  Prilika je ovo za pozvati sve mlade modne dizajnere da se prijave na javni natječaj otvoren do 18. rujna, a na njemu će stručni žiri odlučiti kojih pet modnih talenata ćemo gledati u finalu natjecanja Portanova Fashion Incubator u studenom u Osijeku. Natječaj je otvoren za sve kandidate starosti od 19 do 29 godina bez obzira na formalno obrazovanje. Za prijavu potrebno je prirediti skice kolekcije koja sadržava 10 do 12 modela, detaljne fotografije najmanje dva sašivena modela, te priložiti popunjen prijavni obrazac, opis kolekcije i kratak životopis. Sve obrasci, prijavnica i propozicije natječaja nalaze se na službenoj mrežnoj stranici događaja www.fashion-incubator.hr gdje se mogu pronaći i kontakti u slučaju dodatnih pitanja.

  Inače, specifičnost Portanova Fashion Incubatora je da svim finalistima osigurava pokrivanje svih troškova postavljanja revije, dakle šminkere, frizere, modele, smještaj u Osijeku, produkciju scenografije i snažnu medijsku promociju, a onog kojeg stručni žiri proglasi najboljim organizatori će nagraditi s 10 000 kuna i osigurati novu platformu za nastavak karijere.

  Na snimanju je i jedan od članova stručnog žirija, modni urednik Petar Trbović, ovdje u ulozi stilista kampanje. Poseban talent Petra Trbovića je izrada zanimljivih modnih dodataka – oglavlja, a za potrebe ove kampanje Petar se poigrao s tradicionalnim slavonskim dukatima i dao im novo, suvremeno ruho. Petar je renomirani modni profesionalac koji potpisuje ponajbolje od onog što ima hrvatska moda i njegov rad redovito je viđen u časopisima Elle, Harpers Bazaar, Storybook i drugima.

  Zaštitna lica kampanje su troje mladih Osječana izabrani na street castingu. Oni nisu profesionalni modeli i zapravo nemaju mnogo iskustva u radu pred kamerama, ali specifično za projekt Portanova Fashion Incubator, svježa energija spoit će se s iskusnim modnim profesionalcima, zbog čega rezultat neće izostati.

  Za lokaciju snimanja kampanje odabrano je imanje Ivandvor, imanje u sklopu Državne ergele lipicanaca u Đakovu koja ima dugu tradiciju uzgoja ovih plemenitih životinja i to od daleke 1506. godine, a u njenoj povijesti posebno se markira godina 1972. kada je ergelu posjetila kraljica Elizabeta II i to na osobni zahtjev, nakon što se oduševila gracioznim nastupom đakovačkog četveroprega na otvaranju Olimpijskih igara u Ateni. Ovdje je dakle skriveni ponos Đakova, Slavonije i Hrvatske, više od 500 godina duga tradicija uzgoja ovih plemenitih bića gracioznih kretnji i tajanstvenih osjetila.

  ergela fashion 2

  Autor: Nikola Beban (Ured za odnose s javnošću i medijima
  Portanova Fashion Incubator)

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog