Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • 10. Međunarodni Land art festival

  Ovogodišnji 10. jubilarni Međunarodni Land art festival bit će održan na Šećeranskom jezeru od 3. do 9. kolovoza 2015. godine, na temu JEDINSTVO – najavljeno je to jučer u Belom Manastiru.

  “Tehnološki napredak i znanstvena dostignuća omogućuju nam naizgled neprestani rast i razvoj društva. Internet i telekomunikacijska tehnologija povezuju ljude diljem svijeta u djeliću sekunde, a tone informacija i raznovrsne vještine postaju svima lako dostupne. Unatoč svemu tome i dalje se vode ratovi i oružani sukobi, mnogi gladuju i obolijevaju, uništava se priroda i klimatski uvjeti te mnoge životinjske vrste izumiru. Umjesto ravnopravne podjele sredstava i prepoznavanja osnovne ljudske prirode, trčimo za novcem i moći, dok se novi naraštaji sve više zanose idejom sjedinjenja čovjeka i stroja.”, istaknuo je Nikola Faller, predsjednik Udruge Slama i idejni začetnih festivala, govoreći o razlozima izbora teme JEDINSTVO za jubilarni 10. Land art festival Slama.

  Plakat ovogodišnje SLAME je ogromni Kalašnjikov, koji će u nedjelju 9. kolovoza 2015. godine, na kraju Festivala, biti spaljen ne kao žrtva majci Zemlji za bogate urode, nego kao simbol mira i poziv na zaustavljanje svih ratnih sukoba na globalnoj razini.
  “Došli smo do trenutka kad ostvarivanje istinskog jedinstva svih ljudskih bića zbog dobrobiti čovječanstva i svih drugih bića na planeti Zemlji postaje ne samo moralna zadaća nego i svojevrsni egzistencijalni imperativ.”, istaknuo je Nikola Faller.

  slama 2015 - najava email

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog