Friend Links

  • Cheap NFL Jerseys
  • China Wholesale Jerseys Online
  • Vinković o rodilištu: “Spremni smo i za radikalnija rješenja”

    zoran vinkovic o rodilistu

    I đakovački gradonačelnik Zoran Vinković izrazio je nezadovoljstvo što đakovačko rodilište nije predviđeno u novom prijedlogu Mreže javne zdravstvene službe, o čemu je upravo u tijeku javna rasprava. Zamjerio je ministru zdravlja Siniši Vargi da je odluka o tome donesena i prije nego je počela javna rasprava krajem svibnja.
    Citirao je odgovor ministra Varge od 17. travnja ove godine prema kojem “Đakovu nije potrebno rodilište iz stručnih i profesionalnih razloga, odnosno zbog nedostatka zdravstvenog osoblja i neadekvatne opremljenosti”. Gradonačelnik, međutim, podsjeća da je zdravstveno osoblje bilo u rodilištu prije zatvaranja, a da opremljenost izvan boličnog rodilišta mora riješiti Ministarstvo zdravlja, a ne grad ili županija.
    Gradonačelnik Vinković podsjetio je da je đakovačko rodilište prije zatvaranja funkcioniralo zahvaljujući pomoći i Grada i Osječko-baranjske županije koja je, kako je kazao, osiguravala plaće za djelatnike i pokrivala gubitke.
    “Opravdan je zahtjev Đakovčana za rodilištem jer ono pokriva 842 četvorna kilometra, a sa Đakovom i oklonim općinama, te drugim mjestima koja mu gravitiraju ima oko 100 tisuća stanovnika”, ističe gradonačelnik Vinković podsejćajući i na peticiju koju su Đakovčani potpisivali.
    Podržao je prijedlog Doma zdravlja da se Mrežom javne zdravstvene službe i u Đakovu predvidi pet kreveta za izvan bolničko rodilište, kako je to predviđeno u Sinju i Metkoviću, a uz novi zahtjev ministru zdravlja, gradonačelnik Vinković najavio je mogućnost i radikalnijih rješenja.
    “Đakovo neizostvano mora imati to izvan bolničko rodilište i to će tražiti ne samo od saborskih zastupnika i Vlade, nego i Ministarstva zdravlja, a ukoliko do toga ne dođe spremni smo i za radikalnija rješenja”, poručio je đakovački gradonačelnik.

    Komentirajte

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

    Blog