Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Uručeni energetski certifikati za stambene zgrade

  Predstavnicima tridesetak višestambenih zgrada, kojima upravlja Univerzal, danas su uručeni certifikati za energetsku učinkovitost.
  Certifikate je uručio gradonačelnik Zoran Vinković istaknuvši da projekt energetskog pregleda, odnosno certificiranja zgrada objedinjuje 46 zgrada, te da je vrijednost projekta 300.000 kuna.
  “To je preduvjet kako bi zgrade mogle ući u postupak cjelokupne obnove, od fasade, pa do zamjene stolarije sukladno namjeri Grada Đakova, Univerzala, ali i samih stanara”, kazao je gradonačelnik Vinković.
  Ovim certifikatima, za koje je Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost osigurao 120 tisuća kuna bespovratnih sredstava, povećava se i vrijednost stanova u tim zgradama, naglasio je predsjednik GV Goran Soldo.
  urucenje certifikata “Izdavanje certifikata samo za jedan stan na komercijalnom tržištu košta izmđeu jedne i tri tisuće kuna, a ovim je projektom omogućeno da cijela zgrada dobije certifikat u rasponu od tri do sedam tisuća kuna, odnosno prosječno po stanu od 50 do 78 kuna, a izdavanje certifikata je preduvjet i za povoljnije bankarske kredite, za upisivanje stanova u gruntovnicu, za promjenu prijenosa vlasništva…,” pojasnio je Soldo.
  Gradonačelnik Zoran Vinković izvijestio je i o još jednom projektu kojim počinje treća faza sanacije gradske deponije, a čije vrijednost je gotovo 450.000 kuna.
  Radi se o pristupnoj cesti, dovodu električne energije i izgradnji vage, odnosno samog objekta na gradskoj deponiji, rekao je gradonačelnik, istaknuvši posebno da je Đakovo jedan od rijetkih gradova koji je još 2005. godine počeo sanaciju koja je u potpunosti završena sukladno europskim standardima i gdje je izgrađena i nova kazeta za deponiranje otpada.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog