Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • ORaH: “Zdrav okoliš – zalog za sigurnu budućnost”

  “Prirodni i zdrav okoliš – zalog za sigurnu budućnost”, poruka je priopćenja stranke OraHa – Regije istok, povodom Svjetskog dana zaštite okoliša, a u kojem se ističe da se u hrvatskoj javnosti i politici zaštita okoliša najčešće tretira kao trošak, namet opterećenom gospodarstvu, a ne kao prilika za novi gospodarski zamah i razvoj.
  “Gospodarenje otpadom u Hrvatskoj danas je neučinkovito, netransparentno, skupo i podložno je korupciji. Slična je situacija i u vodnom sektoru. Nekontrolirano i bezobzirno šljunčarenje ugrožava vrijedne podzemne vodne resurse, 50% stanovništva danas još nema priključak na kanalizacijski sustav, otpadne vode uglavnom se ne pročišćavaju, veliki su gubici u vodoopskrbnim sustavima jedinica lokalne samouprave, aktivne i pasivne mjere zaštite voda se ne provode”, navodi se u priopćenju voditelja Regionalnog OraH-ovog Regionalnog programskog foruma za zaštitu okoliša Željka Kajtara.
  Obveza političkih struktura na svim je razinama da aktivno i planski rade na provedbi komunalnih infrastrukturnih projekata iz područja zaštite okoliša, na uspostavi poštene i učinkovite administracije, te transparentnom trošenju parafiskalnih sredstava, upravo namijenjenih podizanju standarda zaštite okoliša, navodi se u priopćenju.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog