Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Đakovo domaćin razmjene mladih

  U Đakovu je od 26. svibnja do 2. lipnja održana prva razmjena mladih „Young Europeans in Charge“ u organizaciji udruge C:E:T platforma iz Đakova. Projekt je financiran od strane Nacionalne agencije za mobilnosti i programe Europske unije, a u sklopu Erasmus+ programa, razmjene mladih, ističe se u priopćenju predsjednika Tomislava Bogdana.
  Na projektu je sudjelovalo 36 mladih iz Poljske, Hrvatske, Bugarske, Makedonije, Rumunjske i Italije, a sudionici su sudjelovali na radionicama vezanim uz aktivno europsko građanstvo, simulaciji Europskog parlamenta, raznim diskusijama te sastanku s predstavnicima donositelja odluka.
  Glavni cilj je poticanje razmišljanja mladih o važnosti aktivnog europskog građanstva te uključivanje u aktivno građanstvo kroz volontiranje i aktivno sudjelovanje u radu s mladima.
  Na sastanku koji je održan s donositeljima odluka mladima je funkcioniranje Europske unije predstavio saborski zastupnik Domagoj Hajduković, a funkcioniranje međuparlamentarne suradnje Poljske i Republike Hrvatske predstavio je saborski zastupnik Damir Tomić.
  Bio je to tek prvi u nizu od 5 projekata koji su udruzi C:E:T platforma odobreni u sklopu Erasmus+ programa, navodi se u priopćenju Tomislava Bogdana uz najavu da će se i dalje kroz projekte “nastaviti raditi na unaprjeđivanju Europskog građanstva, zaštiti ljudskih prava te stvaranju društva jednakih mogućnosti za sve građane vodeći s motom Europske unije „Ujedinjeni u različitosti“”.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog