Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • “Bilo je očekivano da Đakovo ne ide u drugi krug”, tvrdi oporba

  Ispadanje Grada Đakova iz drugog kruga kandidature za Europsku prijestolnicu kulture 2020. godine izaziva različite reakcije i oštre kritike, posebno iz oporbenih redova.
  U HDZ-u, kako ističe Marko Raguž, nisu iznenađeni takvim ishodom.
  “Bilo je i očekivano da Đakovo ne ide u drugi krug gledajući razvijenost kulturnih resursa, odnosno materijalne i ljudske resurse, ali to ne znači da ne treba raditi i da se ne treba truditi da se stanje kulture u gradu popravi”, kaže Raguž.
  Ni u SDP-u nisu iznenađeni ishodom. U priopćenju predsjednika Gradske organizacije SDP-a Damira Tomića tvrdi se da je Grad Đakovo imao najlošiju prijavu i nije zadovoljio ni administrativne zahtjeve natječaja što je dokaz, kako tvrdi Tomić, da je gradska koalicija nedorasla ozbiljnom poslu.
  “Ovakav ishod potpuno je očekivan jer nisu bili u stanju ni Strategiju kulturnog razvoja napisati samostalno, već su istu prepisali od Osijeka i Karlovca”, tvrdi Tomić uz konstataciju da je na taj način i veliki doprinos Nadbiskupije, ali i ostalih dionika bio, nažalost, uzaludan.
  I dok oporba optužuje da se nije učinilo dovoljno i da se tome nije pristupilo na ozbiljan način, kreatori programa, odnosno nositelji kandidature smatraju da je učinjen dobar posao.
  Gradonačelnik Zoran Vinković, kako kaže, i dalje je ponosan na ono što je napravio tim ljudi koji je radio na tom poslu.
  “Prije svega, napravili smo jedan ozbiljan i solidan dokument, što je potvrdilo i Povjerenstvo EU, i mislim da na tom dokumentu treba graditi budućnost kulture na području Grada Đakova, ali isto tako i Slavonije i Hrvatske”, zaključuje gradonačelnik.
  Predsjednik HNS-a Ivica Mandić podsjeća da je trebalo ići zajedno sa još nekoliko slavonskih gradova, no također ističe da prihvaćena Strategija kulturnog razvoja predstavlja dobar temelj za daljnji razvoj đakovačke kulture.
  Zamjenik gradonačelnika Mirko Ćurić, koji je bio i glavni operativac pripreme kandidature, također je zadovoljan učinjenim. Navodi da je predstavljanje Grada Đakova bilo zanimljivo, da je Grada predstavljen u pravom svjetlu, te citira predsjednika komisije koji je čestitao i pozvao da se ustraje u daljnjem razvoju đakovačke kulture. Ćurić je zahvalio svima koji su sudjelovali u izradi ključnih dokumenata, posebno predstavnicima Pećuha koji su imali iskustvo pobjednika. Najavio je daljnje sudjelovanje Đakova u sličnim projektima.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

  Blog